Connect with us

Biztonság

Icon Airframe Statistic bukósisak: Tökéletes Védelem és Dizájn

Az Icon egyik régebbi, de ütős dizájnja nem csak jól néz ki, de oktató célzatú is

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Nem gondolná az ember, hogy az ICON mára már világszerte ismert, Airframe névre hallgató sisakja már lassan tíz éve kapható. A portlandi cég 2014-ben vászonra vitt egy igazán egyedi dizájnt, mely nem csak jól mutat, de erős üzenetet is hordoz magában.

Első blikkre csak random számoknak tűnik a Statistic-dizájn számdömpingje, de valójában az 1981-es Hurt Reporton (Egyesült Államokban 1976-ban kezdeményezett és 1981-ben kiadott motorkerékpár-biztonsági tanulmány) alapul. Ez az ötéves tanulmány 1976-tól 1981-ig vizsgálta, hogy a sisak mely részeit érik elsősorban egy karambol esetén ütések. Az ICONnál így nyilatkoztak:

Nagyon egyedivé tették az alátett háttérrel

“A Hurt-tanulmány bebizonyította, mennyire fontos a teljes, zárt bukósisak viselése motorozás közben. Az ütések és behatások több, mint 40%-a a sisak elejére összpontosul.

Ezért javasoljuk mi is a tesztmotornál, hogy mindenki zárt bukósisakban motorozzon!

A hírhedt Hurt-tanulmány eredeti skicce

Mi az ICONnál csak és kizárólag “full face” sisakokat tervezünk és gyártunk, hogy miért, arról az Airframe Statistic dizájnja tanúskodik.”

Ez nem az első alkalom, hogy a tengerentúli cég biztonsági célzatú dizájnt tervezett, és bár az üzenet elég tiszta és magától értetődő, elég furcsán hat egy vödör számmal gurulni a fejeden. “Az előző verziók, melyekben ezeket a számokat használtuk fel, népszerűek voltak. Ez az elv, amihez tartjuk magunkat, újból megmutatkozik a Statisticon, más színkombinációban.”

Az Airframe méltán népszerű. Üvegszál-műanyag-karbon kombinációból épül fel a sisakhéj, hihetetlenül jól szellőzik, a Prolock plexizár remek munkát végez, és a hátsó légterelő kiválóan csillapítja a fejrángást.

Ezt a kiváló, Airframe típust már továbbfejlesztette az ICON és Airframe Pro néven, kerül manapság a boltokba. Hihetetlenül jó színekben az összes ICON bukósisak természetesen megtekinthető, felpróbálhatható és megvásárolható a tesztmotor.hu üzletében, a MotoPartsShopban!

A Brozak színűt már egész évben teszteltük is. Itt olvasható az első cikkünk róla.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending