Csatlakozz hozzánk

Hírek

I, superbiker – március 10-étől a mozikban

Már nem kell sokat várni a BSB tavalyi szezonját összefoglaló dokumentumfilmre

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az Egyesült Királyságban március 10-étől vetítik a mozik az I, superbiker c. filmet, amely négy versenyzőn keresztül mutatja be a brit superbike bajnokság (BSB) 2010-es idényét. A dokumentumfilmet az ország 50 mozijában tekinthetik meg a szigetlakók, amely valószínűleg minden eddiginél hatásosabban járja körbe a superbike-versenyzés témakörét.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az I, superbiker Tommy Hill, James Ellison, Josh Brookes és Gary Mason szezonjának csúcs- és mélypontjain keresztül kívánja a BSB kiélezett világába kalauzolni a nézőt. Ahogy a film mostanra elkészült plakátján is olvashatjuk, “csak egy győztes lehet” – ezek a srácok mindent megtesznek, hogy az ellenfeleik előtt végezzenek.

Köztudott, hogy a BSB a világbajnokság előszobája, vagyis aki itt észreveteti magát, annak akár lehetősége nyílhat kijutni a vébére is. Ennek megfelelően mindenki bizonyítani szeretne és az sem titok, hogy hatalmas csatáknak – és a mai sportmotorok képességeinek tekintetében elavultnak mondható pályáknak – köszönhetően a világ egyik legizgalmasabb versenysorozata a brit bajnokság. Ezeket az izgalmakat kívánta a mozivászonra varázsolni Mark Sloper producer, aki írta és rendezte is a filmet. “A motorversenyzés hangulatát és szenvedélyét kívántam megragadni, egy olyan klasszikust készíteni, amely ugyan a 2010-es szezon eseményeit dolgozza fel, mégis időtlen alkotás lehet. Elsősorban a laikusokat szerettem volna megszólítani a filmmel, akik nem a motoros élet berkein belül mozognak és nem is szurkolók: megpróbáltam megváltoztatni a “kívülállók” hozzállását a motorversenyzéshez” Ettől függetlenül valószínűleg a “bennfenteseknek” is tetszeni fog a dokumentarista mozifilm, amely minden bizonnyal nagyot lendít majd a sorozat – szigetországon kívüli – népszerűségén, presztízsén. Egyelőre nem tudjuk, Magyarországon láthatjuk-e majd valaha a vásznon az alkotást, de ha otthon is, és egy kicsit később is, de mindenképp érdemes lesz végigizgulni az I, superbiker-t.

I, superbiker movie trailer

Comments

comments

Trending