Csatlakozz hozzánk

Hírek

Hypermotard 796: ezt jól felfújták!

Nem az, aminek látszik, a blokk csak 696-os. De az is lehet, hogy kacsa az egész.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Ducatinál szeretik felfújni a dolgokat, legalábbis abban az értelemben, hogy a blokkok lökettérfogatát állandóan növelik. A 600-as Monsterből 620-as, aztán 695-ös, végül 696-os lett, az 1000 DS blokk 1100-asra hízott, a 749-es sportgép 848-assá alakult… ha nem baj, most nem soroljuk fel az összes példát. A következő lépés azonban tényleg csak felfújás, és nem felfúrás lesz: állítólag érkezik a Hypermotard 796 – a kis Monster erőforrásával.

Az interneten keringő pletykák szerint az olaszok vagy októberben, vagy a novemberi milánó motorkiállításon mutatják be az új modellt, amely egyrészt az Aprilia Dorsoduro 750 felségterületét támadná, másrészt olcsó(bb) megoldást kínálna azoknak, akiknek nincs 3,8 milliójuk egy 1100-as Hypermotardra (olvasói teszt itt). A bennfenntesek szerint a Ducatinál trükkösen oldják meg a feladatot: a Monster 696 léghűtéses blokkját szerelik az új modellbe, de 796-nak nevezik majd, hogy csalogatóbb legyen. Az ár leszorítása érdekében valószínűleg a futóműnél és a fékeknél is egyszerűbb, olcsóbb alkatrészeket használnak.

Nekünk tetszik az ötlet, de lenne még két kívánságunk: kedves Ducati, tessék begyömöszölni a Hypermotard vázába a 848-as sportgép 134 lovas vízhűtésesét (a 1198 blokkjára már nem is merünk gondolni), az tényleg nagyot fog ütni! A 796-ot pedig, legyenek oly jók, árazzák úgy 2,5 millió forint környékére! Az is nagyon sok, de talán még elviselhető.

Azt mondjátok, fejezzük be az álmodozást?

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending