Csatlakozz hozzánk

Hírek

Hypermotard 796: ezt jól felfújták!

Nem az, aminek látszik, a blokk csak 696-os. De az is lehet, hogy kacsa az egész.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A Ducatinál szeretik felfújni a dolgokat, legalábbis abban az értelemben, hogy a blokkok lökettérfogatát állandóan növelik. A 600-as Monsterből 620-as, aztán 695-ös, végül 696-os lett, az 1000 DS blokk 1100-asra hízott, a 749-es sportgép 848-assá alakult… ha nem baj, most nem soroljuk fel az összes példát. A következő lépés azonban tényleg csak felfújás, és nem felfúrás lesz: állítólag érkezik a Hypermotard 796 – a kis Monster erőforrásával.

Az interneten keringő pletykák szerint az olaszok vagy októberben, vagy a novemberi milánó motorkiállításon mutatják be az új modellt, amely egyrészt az Aprilia Dorsoduro 750 felségterületét támadná, másrészt olcsó(bb) megoldást kínálna azoknak, akiknek nincs 3,8 milliójuk egy 1100-as Hypermotardra (olvasói teszt itt). A bennfenntesek szerint a Ducatinál trükkösen oldják meg a feladatot: a Monster 696 léghűtéses blokkját szerelik az új modellbe, de 796-nak nevezik majd, hogy csalogatóbb legyen. Az ár leszorítása érdekében valószínűleg a futóműnél és a fékeknél is egyszerűbb, olcsóbb alkatrészeket használnak.

Nekünk tetszik az ötlet, de lenne még két kívánságunk: kedves Ducati, tessék begyömöszölni a Hypermotard vázába a 848-as sportgép 134 lovas vízhűtésesét (a 1198 blokkjára már nem is merünk gondolni), az tényleg nagyot fog ütni! A 796-ot pedig, legyenek oly jók, árazzák úgy 2,5 millió forint környékére! Az is nagyon sok, de talán még elviselhető.

Azt mondjátok, fejezzük be az álmodozást?

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending