Csatlakozz hozzánk

Hírek

Husqvarna 900: mi leszek, ha nagy leszek?

Óriás szupermotó élvezetes túrázáshoz. Vagy valami hasonló.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Fotó: Husqvarna

A Husqvarna közzétette az első illusztrációkat ősszel bemutatandó utcai motorjáról. A 900-as, soros kéthengeres modellről nehéz eldönteni, melyik kategóriába tartozik – valószínűleg az egyre népszerűbb nagy, utcai szupermotók piacán kell majd bizonyítania.

A Husqvarna új utcai modellje várhatóan az idei EICMA kiállításon mutatkozik be a nagyközönségnek, így aztán természetes, hogy a gyár elkezdte csepegtetni az információkat a várva várt masináról. Néhány hete az erőforrással ismerkedhettünk meg, most pedig közzétettek néhány rajzot, amelyek sejtetik, mi bukkan majd elő a lepel alól novemberben.

Mivel egy új blokk kifejlesztése túlságosan költséges lett volna, a svédek (olaszok? németek?) logikus döntést hoztak: inkább az anyacég, a BMW erőforrásai közül választottak egyet. A donor az F800-as sorozat soros kéthengerese lett, amelyet a Husqvarna mérnökei a bajorok segítségével némileg átalakítottak. Hogy pontosan mit változtattak, egyelőre homály fedi, csupán annyit lehet tudni, hogy körülbelül 900 cm3-re nőtt a lökettérfogat – a források még abban sem értenek egyet, hogy ezt a furat vagy a löket változtatásával érték-e el. A gyár közleménye szerint a BMW-kben 85 lóerőt és 86 Nm-t teljesítő blokk jóval izmosabb lesz – a Motorcycle News-nál úgy vélik, körülbelül 100 lóerőre számíthatunk.

A most nyilvánosságra hozott rajzok alapján annyi állapítható meg, hogy az újdonság igazi Husky lesz: formaterve egyszerű, letisztult, ugyanakkor sportos és modern. A minimalista idomok és a térhálós csőváz közszemlére teszi a gép műszaki megoldásait, a vaskos fordított teleszkópok és a radiális féknyergek dinamizmust sugároznak, a rajtszámtáblára emlékeztető fejidom és a fűzött kerekek pedig a szupermotókat idézik.

Egy dolgot nem értünk csupán: mit szeretett volna sugallni a Husqvarna az első képen látható utassal? Talán a sajtóanyag azon mondatát hivatott alátámasztani, amely szerint a modell újszerű koncepciója „egyedülálló módon ötvözi a sportosságot a sokoldalú használhatósággal”? Majd meglátjuk. Mi mindenesetre úgy gondoljuk, hogy a 900-as Huskynak az Aprilia Dorsodurótól, a Ducati Hypermotardtól és a KTM 990 Supermotótól kellene vásárlókat elcsábítania.

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending