Connect with us

Újdonság

A Husqvarna bemutatta a zsír új 2019-es FS 450 Supermoto-t!

A hivatalos Husqvarna közlemény komoly technológia innovációt és még sok minden mást is ígér, továbbá páratlan zárt pályás Supermoto teljesítményt – nézzük hát a részleteket!

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A Husqvarna Motorcycles örömmel jelenti be, hogy megérkezett a 2019-es Husqvarna FS 450. Egy alapjaiból újragondolt, teljesen új modellről van szó, ami egyaránt megfelel a profi és az amatőr igényeknek is. Osztozik az innovatív technológiai fejlesztésekkel, amiket a 2019-es FC 450 motocross modell is megkapott, ugyanakkor az FS 450 egy teljesen új modell, amit nulláról fejlesztettek ki annak érdekében, hogy minden felhasználónak páratlan zártpályás supermoto élményben legyen része.

Az újratervezett váz és motor platform célja a kezelhetőség javítása és a teljesítmény használhatóvá tétele. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a 2019-es FS450 egy könnyű és roppant agilis supermoto, amit öröm vezetni, ugyanakkor – ha arra van szükség – a gyárilag kapható motorok közül ezzel lehet a legkönnyebben versenyt nyerni.

 

Nagy lépés előre

A 2019-es FS 450-en számos fejlesztést hajtott végre a Husqvarna Motorcycles. A fejlesztési fázis során kiemelt odafigyelést kapott a teljesen új, kékre szinterezett, illetve jóval merevebbre tervezett váz, így a vezető több visszajelzést kap és jelentősen javul az egyenesfutás is. A különlegességek közé sorolható, hogy a karbon kompozit segédváz 2019-re 250 grammal könnyebb lett.

A futómű technológiából is csak a legújabbat kapja a motor, hiszen a levegős WP 48 mm-es AER villa tökéletesen passzol a hátsó WP DCC egységhez. A WP futómű tovább javítja az energia elnyelést illetve a stabilitást, köszönhetően az új beállításoknak, amelyekkel tökéletesen be lehet állítani a motor viselkedését a merevebbre tervezett vázhoz. A tengelyhez képest 16 mm-el eltolt villahíd CNC marással készült és specifikusan ehhez az első villához került kifejlesztésre.

Az újratervezett hengerfejnek köszönhetően további 500 grammal csökkent a motorblokk súlya, így az egyhengeres SOHC erőmű minden eddiginél kompaktabb méretűre csökkent. Az összsúlya nem haladja meg a 27,3 kg-ot, miközben a teljesítménye 63 lóerő, így jelentősen javul a kezelhetőség és a használhatóság is. A felnik fejlesztéséhez a legfelső szintű supermoto verseny tudás került felhasználásra, így az FS 450 16.5”-os küllős fekete Alpina felniket kapott. A kiváló minőségű felnik 125/80 R420 és 165/65 R420 slick Bridgestone gumikkal lettek ellátva a legjobb tapadás és agilitás elérése érdekében.

A friss és szembetűnően új idomszett kiválóan illik a fejlett ergonómiához, köszönhetően a letisztult, ugyanakkor hatásos, Svéd kultúra által inspirált dizájnhoz.

Ha valakit szigorúan csak a száraz újdonságok érdekelnek, azoknak íme, a teljes lista:

MY19 FS 450 főbb pontok, újdonságok:

=> Újratervezett idomok

=> Újratervezett SOHC hengerfej (500 grammal könnyebb)

=> Kék színezésű váz, megnövelt merevséggel

=> Új, két elemes segédváz dizájn (250 grammal könnyebb)

=> Lánc állítható hossza 5 mm-el nőtt

=> Frissített beállítási lehetőségek a WP AER 48 villán

=> WP DCC hátsó rugóstag új dugattyúval és frissített beállítási lehetőségekkel

=> 7 literes poliuretán üzemanyag tank új üzemanyagcső elvezetéssel

=> Alpina küllős felnik Bridgestone slick abroncsokkal

=> ProTaper kormány új hajlítással

=> Kipörgés gátló és rajt automatika, frissített beállításokkal

=> Új gázbowden elvezetés a könnyebb karbantartásért

=> Áramlás tervezett rezonátor és kompaktabb méretű kipufogó dob

=> Frissített hűtőrendszer új középcsővel

=> Magura hidraulikus kuplung SUTER csúszókuplunggal

=> Nagy teljesítményű Brembo fékek

Mindemellett a Husqvarna Motorcycles megújította a ruházati és kiegészítő termékeit is, amelyek természetesen megfelelnek a legmagasabb minőségi elvárásoknak. Ezek a termékek magukba foglalják a funkciós ruházatot, valamint a dedikált technikai alkatrészeket is, amelyek célja az új supermoto modell teljesítményének tovább javítása.

Az új Husqvarna MY19 FS 450 modell világszinten Júliustól elérhető minden hivatalos Husqvarna Motorcycles forgalmazónál. 

Az ára: 3.380.000 Ft és már rendelhető a Budapesti Husqvarna kereskedésben, a motopartsshop.hu üzletében a
1026. Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 17-21 -ben található.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending