Csatlakozz hozzánk

Hírek

Hungaroring, Silverstone: testvérpályák?!

Ígéretes tárgyalásokat folytatott Szalay Balázs Silverstoneban…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Igencsak izgalmasan alakultak Szalay Balázsnak, a Hungaroring Sport Zrt. üzletfejlesztési igazgatójának a napjai: előbb Kölnben tárgyalt a nemzetközi Motorshow kiállítóival, majd Silverstone-ba utazott, hogy a brit F1-es pálya tulajdonosaival folytasson megbeszéléseket. Amellett, hogy a 16 millió fontból felújított brit pálya egyszerűen lenyűgözte Szalay Balázst, a tárgyalások is eredménnyel zárultak. Az üzletfejlesztési igazgató elárulta, az angol partnerrel megalkották a testvérpálya fogalmát, és a részletek kidolgozását követően a Hungaroring együttműködési megállapodást írhat alá a legendás brit pálya tulajdonosaival.

Sok igazság van abban, hogy a jó pap holtáig tanul. A világ egyik leghíresebb ringje Silverstone-ban található, így a Hungaroring üzletfejlesztési igazgatója, Szalay Balázs tapasztalatszerzés céljából a ködös Albionba utazott.

„Egyszerűen fantasztikus volt minden, amit láttam. Bepillantást nyerhettem a színfalak mögé, és egyszerűen lenyűgözött a 16 millió fontért felújított főépület, melynek negyedik emelete további egymillió fontos beruházásból rövidesen elkészül” – ecsetelte a látottakat Szalay Balázs.

Az üzletfejlesztési igazgató persze a pályahasznosítás szemszögéből is tájékozódott Silverstone-ban, és tapasztalatai alapján úgy véli, megtalálta a követendő mintát a Hungaroring számára.

„Ha szükséges, két pályára tudják bontani a ringet, de található kinn vezetéstechnikai centrum, autós és motoros akadémia, illetve egy minden igényt kielégítő rali pálya is. Hiába jön a tél, a sok létesítményből mindig tudnak hasznosítani valamit, így nem csoda, ha immár csak a felét adja az F1-es verseny bevétele a pálya éves bevételének. Napi negyvenezer font jön be a pályák kiadásából, hisz jelenleg is négy üzemel, míg mi otthon, ha kiadjuk azt az egyet, akkor ennek csak az ötödét tudjuk elkönyvelni. Persze az akadémiák gépjárműparkja is fantasztikus, összesen ötmillió font értékben kínálnak a partnereknek autókat a bérléshez. Az az álmom, hogy egyszer mi is képesek legyünk ezt megközelíteni a Hungaroringen” – fogalmazott Szalay Balázs.


Szalay: egyszerűen lenyűgözött a 16 millió fontért felújított főépület…

Talán nincs is olyan messze az az időpont, amikor az álomból valóság lesz. A pályabemutatót követően ugyanis Szalay Balázs tárgyalóasztalhoz ült David Thompsonnal, a Silverstone Holding Ltd. Igazgatójával, valamint Chris Lacey vezető tanácsadóval, hogy az esetleges együttműködés alapjait lerakják.

„A testvérváros szó után létrehoztuk a testvérpálya fogalmát, és mikor felálltunk a tárgyalások végén, megállapodtunk abban, hogy a szóbeli megegyezés alapján kidolgozzuk a következő hetekben az együttműködési megállapodás alapjait, és ha mindenben megállapodunk, akkor aláírjuk azt, és testvérpályaként dolgozunk majd tovább. Nemcsak összehangoljuk a tevékenységeinket, hanem arra is ígéretet kaptam, hogy az általunk elképzelt autós és motoros akadémia felépítésében is részt vállalnak majd a brit pályát irányító szakemberek” – jelentette ki az üzletfejlesztési igazgató.


David Thompson, Chris Lacey és Szalay Balázs

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending