Connect with us
Suzuki
just1 mx

Vezetéstechnika

Frissítsd fel a KRESZ tudásod!

Vajon átmennél még a KRESZ vizsgán? Képben vagy a szabálymódosításokkal, újításokkal? Most majd kiderül…

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Mi az a kreszfelfrissito.hu? Egy március 1-jén induló ingyenes, állami közlekedésbiztonsági program, amely a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezésére, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által, a Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül valósul meg.

Célja, hogy a közúti közlekedésbiztonság javításának érdekében a polgárok alanyi jogon frissíthessék fel országszerte a közlekedési ismereteiket az általuk választott gépjárművezetői kategóriákban („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros).

A legkorszerűbb távoktatási (e-learning) technológia és módszertan segítségével a kreszfelfrissito.hu közlekedésbiztonsági program felhívja a figyelmünket az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi (KRESZ) változásokra, a leggyakoribb, szabályismeret hiányára visszavezethető baleseti okokra, s más hasznos, a biztonságos közlekedéssel összefüggő kérdésekre.

Az idei témák között újdonságként szerepel a „Gépjárművek forgalomba helyezése és időszakos műszaki vizsgálata” és a „Hivatásos gépjárművezetői ismeretek – A közúti árufuvarozói tevékenység alapjai” digitális tananyag. A program hangsúly fektet a közlekedés további résztvevőire vonatkozó ismeretek terjesztésére, s ennek keretében elérhető a „Gyalogos közlekedés”, a „Biztonságos közlekedés kerekesszékkel”, valamint a polgárőrök szerepét bemutató „Polgárőri alapismeretek – A baleset-megelőzés” digitális tananyag.

A kreszfelfrissito.hu oldalon lehet regisztrálni, és ezt követően férünk hozzá a tananyagokhoz. A kötelező részek elvégzését követően a rendszer automatikusan kiállít egy képzési igazolást. Ezen az igazoláson található egy személyes e-kuponkód, amellyel a képzésben résztvevő személy jogosulttá válik arra, hogy díjmentesen iratkozzon be egy hatóságilag akkreditált, gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”, „C”, „D”) e-learning alapú, elméleti képzésre. Ennek elvégzésével újabb kategóriában szerezhet vezetői engedélyt, illetve ha már meglévő kategóriát választ, felfrissítheti korábban szerzett ismereteit.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending