Connect with us

Hírek

A HTS Team 15 éves tehetsége egész évben kiegyensúlyozottan teljesített az junior osztrák motokrosszbajnokságban. Egy technikai hiba miatt bekövetkezett nullázás fosztotta meg a jól megérdemelt bajnoki címtől.

Jakob Kristóf ezüstéremmel zárt Ausztriában

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Jakob Kristóf mindent megtett azért, hogy idén ő legyen az osztrák bajnok a junior motokrosszosok között. A hét fordulós sorozat első három versenyét (Langenlois, Weyer, Rietz) magabiztosan nyerte, de legnagyobb ellenfele, az osztrák Florian Dieminger szorosan a nyakán volt a pontvadászatban. A nyári szünet után Dieminger magára talált, nyerte a seitenstetteni derbit, viszont Jakob sem adta könnyen magát, az ötödik versenyen még mindig ő uralta a tabellát.

Fresach-ban aztán bekövetkezett a dráma, amire senki sem számított. Biztos vezető pozícióban, az utolsó körökben egy ugratás után letörött a magyar ifjú kormánya. A futamot feladni kényszerült, így nem szerzett pontot, ellenfele pedig maximálisan kihasználta a kínálkozó lehetőséget, újra Dieminger nyert. Mint később kiderült, ez a 25 pont hátrány már ledolgozhatatlannak bizonyult az utolsó két versenyen.

Apa-fia

Jakob vesztes pozícióban is oroszlánként küzdött. Hochneukirchenben ugyan újra Dieminger diadalmaskodott, de egyenlő pontot gyűjtöttek Jakobbal. Az oberdorfi fináléra így 11 pont hátrányban érkezett meg a 85 köbcentis kategória magyar üstököse, aki az évadzárón megmutatta azért, hogy ki a jobb: hatalmas fölényben motorozott egész nap, és klasszis győzelmet aratott Dieminger előtt. A bajnoki cím végül 5 ponton úszott el.

“Eredményes volt számomra ez az év, de most még csalódott vagyok a végeredmény miatt. Talán fölösleges is azt nézni, hogy min múlott a bajnoki cím. A HTS Team és apukám hibátlan technikát adott nekem egész évben, én pedig megtettem minden tőlem telhetőt. Florian nem volt könnyű ellenfél, és végül ő gyűjtött több pontot. Gratulálok a győzelméhez. Köszönöm a sok biztatást és támogatást, amit idén kaptam, számomra ezzel lezárult a 85 köbcentis korszak.” – foglalta össze gondolatait a kategória tavalyi magyar bajnoka.

Jakob Kristóf jövőre feljebb lép egy géposztályt, a 125 köbcentisek között fog bizonyítani 2018-ban. Azt még nem tudni pontosan, hogy mely bajnokságokban láthatjuk őt, de nemzetközi szinten fog versenyezni a következő szezonban is.

Oberdorf végeredmény, 85cc:

1. Jakob Kristóf (Magyarország, HTS Team) – 50 pont

2. Florian Dieminger (Ausztria, KTM) – 44 pont

3. Johannes Wibmer (Ausztria, KTM) – 38 pont

4. Carl Massury (Németország, KTM) – 33 pont

5. Manuel Rohrweck (Ausztria, KTM) – 30 pont

Osztrák motokrosszbajnokság végeredmény, 85cc:

1. Florian Dieminger (Ausztria, KTM) – 285 pont

2. Jakob Kristóf (Magyarország, HTS Team) – 280 pont

3. Gabriel Schütz (Ausztria, Husqvarna) – 207 pont

4. Luca Harms (Németország, KTM) – 193 pont

5. Johannes Wibmer (Ausztria, KTM) – 170 pont

 

Írta és fényképezte: Nagy Norbert – HTS Team

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending