Csatlakozz hozzánk

Hírek

HTS-es sikerek a motokrossz bajnoki nyitányon

Újra bizonyított a peresztegi motokrosszcsapat. A Nyáregyházán megrendezett bajnoki versenyen két dobogós helyezést és értékes pontokat szereztek versenyzőik. Idén is célba vették a bajnoki címeket.

Közzétéve

ekkor

KTM
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Fordulatos versenyt zárt az elmúlt években egyeduralkodó HTS Team. Mindkét élsport kategóriában esélyesek voltak a végső győzelemre, de ez végül csak az MX2-esek között sikerült. A kategória címvédőjének, Varga Mimónak (19) a sérülését követően Hugyecz Erik (26) kapta a feladatot, hogy a peresztegi istállónál tartsa a titulust. Hugyecz hibátlan napot zárt. Az MX2-esek 2010-es és 2015-ös bajnoka egyértelműen jelezte az ellenfeleknek, hogy nehéz lesz idén elkapni őt.

“Szívesen ültem vissza a kisebb teljesítményű motorra, úgy érzem, ennek a nyergében gyorsabb vagyok, és kevésbé fáraszt le, mint az MX1-es gépek. Az idénynyitón minden úgy alakult, ahogy szerettem volna, így a maximális pontszámmal távozhattam. Remélem, több sérülés már nem hátráltatja a csapatot idén, és újra mi leszünk a bajnokok.” – összegezte versenyét az MX2-es győztes, Hugyecz Erik.

A kategória fiataljai számára hoztak pár nehézséget a futamok. Kiss Márk kétszer is bukott, Jakob Kristófot pedig gyomorpanaszok gyötörték, emiatt nem lehetett maradéktalanul elégedett a versenyével. A 15 éves Jakob negyedik helyen zárt, a 18 éves Kiss csapattársa mögött az 5. helyen finiselt.

Az MX1-es kategóriában szintén nagy esély mutatkozott a fölényes HTS-győzelemre, ám egy nem várt esemény ezt megakadályozta. Szvoboda Bence (26) motorja megakadt a rajtkapuban, a kilencszeres bajnok pedig nagyot esett. A pilóta nem, a motor viszont megsérült és mire megjavították a hátsó féket a depóban, egy kör hátrányba kerül a HTS Team vezérmotorosa. Így hiába volt az egész nap során a leggyorsabb, meg kellett elégednie a harmadik helyezéssel.

“Sajnálom, hogy a győzelem nem lett meg, de úgy érzem, ez nem rajtam múlt, én megtettem mindent érte. Ez benne van a sportban. A tempómmal és az állóképességemmel elégedett vagyok, már csak egy kis szerencse hiányzik, hogy megszerezhessem idei első győzelmemet.” – nyilatkozta Szvoboda a leintés után.

Az MX1-es kategória korelnöke, a 36 esztendős Kerese Gábor hatodik helyezést szerzett a HTS Team-nek Nyáregyházán.

HTS Team eredmények:

Hugyecz Erik – összetett 1. hely MX2

Szvoboda Bence – összetett 3. hely MX1

Jakob Kristóf – összetett 4. hely MX2

Kiss Márk – összetett 5. hely MX2

Kerese Gábor – összetett 6. hely MX1

Nagy Norbert, HTS Team

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending