Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

HRC mindenkinek: Honda CRF250-450R 2016

Még nincs vége a Honda 2016-os modelldömpingjének: íme egyből két átfésült krosszmodell, melyek a radikálisan új KTM-ekkel igyekeznek felvenni a küzdelmet az MX hadszínterén

Published

on

honda crf250r 450r 2016
jgpr
RST AIRBAG

Aligha létezik keményebb versenysorozat a krosszsport világában, mint az MX2, ahol amatőrök és profik egyaránt keményen fej-fej mellett küzdenek minden futamon. A Honda CRF250R már régóta ütős fegyvernek számít az összecsapásokon: egyenletes teljesítményleadás és precíz irányíthatóság jellemzi.

A 2016-os CRF250R megkapta a HRC által újonnan fejlesztett hengerfejet (Unicam), dugattyút és hajtókart, ezáltal jelentősen nyomatékosabbá vált az alsó fordulatszám-tartományban és nagyobb teljesítményt ad le a felső régióban, mindezt anélkül, hogy középen veszített volna erejéből. A Showa SFF-TAC levegős teleszkópok belső súrlódása csökkent, így még közvetlenebbé váltak a visszajelzések, s hatékonyabbá a csillapítás. Hogy igazodjon a megújult első villához, a hátsó rugóstag beállításain is változtattak.

BenZso is szívesen hazavinné: neki már nem csajozni, csupán (keresztben) közlekedni kellene…

Alumínium hídvázát és tömeg-középpontosított felépítését a legendás nagytestvértől, a CRF450R-től (lásd lentebb) örökölte. A 2016-os CRF250R 49 milliméteres csúszószár-átmérőjű, három légkamrás (TAC – Triple Air Chamber), szeparált működésű (SFF – Separated Function Fork) Showa teleszkópokat és teljesítményszabályozót (EMSB – Engine Mode Select Button) kapott. Utóbbi gombja a kormány jobb oldalára került, s három beállítást (alap, kifinomult, agresszív) kínál fel a pilótának.

A vagány külső kiválóan mutat a hondás piros színben

Ezek a változtatások a gyártó szerint még ütőképesebbé tették a CRF250R-t – az új KTM SX-eket elnézve, nem is engedhette volna meg a Honda, hogy ne fejlesszen. “A 2016-os modell mindent tud, amit a HRC csapat az MXGP hétvégéin tanult, motorja, váza és felfüggesztése az élvonal küzdelmeiben vált tökéletessé”


Mióta a CRF450R berobbant a piacra, egyértelműen megváltoztak az erőviszonyok. Fejlett műszaki megoldásaival minden versenysorozatban bizonyított. Pályafutása során a CRF450R folyamatosan fejlődött, hiszen a Honda versenycsapatai által gyűjtött tapasztalatokat a világ minden tájáról begyűjtötték a mérnökök. Két éve például az új, tömeg-középpontosított váz, valamint a levegős, fordított KYB teleszkóppár hozott nagy előrelépést.

Huligánmotor: a CRF könnyen kihozza belőlünk a rosszfiút…

Az új CRF450R továbbfejlesztett, 48 milliméteres csúszószár-átmérőjű, úgyszintén levegős KYB teleszkópokkal folytatja pályafutását. Az új egységek merevebbek, szélesebb tartományban állíthatók és hatékonyabban csillapítanak. Ez utóbbiak az új KYB központi hátsó rugóstagról is elmondhatók, amellett, hogy a Pro-Link himbarendszert is módosították. A futóművet és kormánygeometriát érintő változások kezesebbé, tartósabbá és használhatóbbá tették a modellt – mindez a HRC jóvoltából. Mivel a változtatások a HRC ajánlásai szerint történtek, így a legfrissebb versenytechnika kerülhet a márkakereskedésekbe.

Igazi kanyarvadász: nagyon könnyen terelgethető a CRF-M

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending