Csatlakozz hozzánk

Hírek

Honda SH125: szebb és jobb, mint valaha?

Bemutatkozik az SH Mode 125: a Honda 2014-es robogó-újdonsága divatos megjelenése mellett egyszerű és praktikus használhatóságával, valamint kiemelkedő gazdaságosságával szerezhet rajongókat magának

Közzétéve

ekkor

honda sh125 mode
RST AIRBAG

Alacsony nyereg, kis súly, sík padlójú lábtér, 16 colos első kerék, zárt sisak tárolására alkalmas csomagtartó, CBS fékrendszer és rendkívül gazdaságos, négyütemű, 125 köbcentiméteres benzinmotor alapjárati leállítással (startstop rendszerrel) – röviden ez az új Honda SH Mode 125.

Az SH50 1984-es bemutatása óta a Honda SH robogócsalád népszerűsége folyamatosan nő az európai vásárlók körében: az egyre fejlettebb változatokból több mint egymillió példány talált gazdára. Az első négyütemű variáns, az SH125 a 2001-es bevezetést követően azonnal sikert aratott. Népszerűségét alacsony fogyasztásának, könnyed irányíthatóságának, tehát jó használhatóságának köszönhette – illetve annak, hogy a 16 colos első kerék révén rosszabb minőségű utakon is stabilnak bizonyult.

Ez itt egy felextrázott verzió, de a startstop rendszer és a kombinált fék is széria

A 2005-ös SH125i PGM-FI befecskendezőrendszert kapott, a legutóbbi, 2013-as kiadás pedig teljesen új vázzal, minden korábbinál gazdaságosabb motorral és zárt sisak tárolására is alkalmas csomagtérrel lépett a nagyközönség elé. A SH hű maradt a hagyományokhoz, 2013 első félévében a legkelendőbb 125-ös robogónak bizonyult Európában, így továbbra is mércének számít a városi kétkerekűek kategóriájában. A 2014-es modellévben a Mode kivitellel bővül az SH család: “az újdonság igazi mindenes, hiszen egyedülálló módon ötvözi egymással a prémium minőséget, a stílusos megjelenést, az egyszerű és biztonságos használhatóságot, valamint az alacsony fenntartási költségeket” – mondja a Honda.

Komfortos, egyenes üléspozíció, kompakt méretek, alacsonyan húzódó nyereg – és mivel a modell célközönségét elsősorban azok a fiatalok jelentik, akik számára fontos a divatos megjelenés, alapvető elvárás volt a trendi küllem is. A Honda dizájnerei a tervezés korai fázisában számos rajzot, tanulmányt készítettek vezetővel a nyeregben és anélkül is.

A gyári fogyasztási adat 2,12 liter 100 km-enként, startstop rendszerrel pedig mindössze 2,0 – az üzemanyagtank 5,5 literes

A praktikusságról és a sokoldalú használhatóságról számos tárolórekesz, kezes futómű, illetve megfelelő menetkomfort gondoskodik. A szériafelszerelés részét képező kombinált fékrendszer (Combined Braking System, CBS) segítségével a kevésbé tapasztalt motorosok is magabiztosan lassíthatnak. Az alacsony és közepes fordulatszám-tartományra hangolt, 125 köbcentiméteres erőforrás felhasználóbarát viselkedést garantál, finoman, de határozottan gyorsítja az SH Mode-ot,

“Az SH Mode 125 projektvezetőjeként nagy örömöt jelentene számomra, ha a Honda ezen új koncepciója – divatos megjelenés kiváló menettulajdonságokkal és kivételes sokoldalúsággal ötvözve – minél több ember számára biztosítana barátságos, könnyen elérhető közlekedési lehetőséget a mindennapok során” – mondta Kiyotaka Fujihara, a Cub és a robogó modellek fejlesztési vezetője.

Nem csak rózsaszínben kapható, de a női szíveket bizonyára megdobogtatja a pink fényezés…

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending