Csatlakozz hozzánk

Hírek

Honda: ősszel érkezik a széria V4-es

A nagy H szerint új korszak kezdődik, a hírek 1200-as blokkról szólnak.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A Honda ügyvezető igazgatója, Shigeru Takagi egy interjú során bejelentette, hogy idén őszre elkészül a márka új V4-es motorja, forgalmazását pedig 2010 tavaszán kezdik meg. Takagi szerint az új modell – amelynek előfutára a tavaly bemutatott V4 Concept Model volt – nem a VFR800 vagy a CBR1100XX Blackbird utódja lesz, ellenkezőleg, új korszakot nyit majd a nagy H történelmében.

„Hiszünk abban, hogy ezzel a V4-es motorkerékpárral új fejezet kezdődik a Honda történelmében. Ez a gép csupán a kezdet, megmutatja, milyenek lesznek a jövő Honda modelljei. Az új masina az a tökéletes utcai motor lesz, amelyre a márka rajongói mindig is vágytak. Korszakalkotó gép lesz, az alapját adó V4-es konstrukció pedig később más típusokban is megjelenhet.”

– mondta Takagi az angol Motorcycle News értesülése szerint.

Az elmúlt években számtalan pletyka, híresztelés és fantáziarajz jelent meg a témával kapcsolatban. Sokáig mindenki biztosra vette, hogy a Honda piacra dobja a V5-ös MotoGP-motor replikáját, később arról pusmogtak, hogy az öthengeres blokk a VFR800 és a CBR1100XX közös utódjába kerül be, 1200 cm3-re növelt lökettérfogattal. A négyhengeres RC212V GP-versenymotor és a V4 Concept Model bemutatása óta biztosnak tűnik, hogy nem lesz V5-ös utcai Honda; azt viszont senki sem tudja biztosan, hogy az új V4-es pontosan hogyan is néz majd ki.

Az előfutár: Honda V4 Concept Model

Takagi csupán annyit árult el, hogy valami teljesen új érkezik idén ősszel:

„Az emberek azt gondolják, hogy a VFR800 és a Blackbird leszármazottját mutatjuk majd be. De a Honda nem valamelyik korábbi típus utódjának szánja a V4-est, hanem egy vadonatúj, nagyon különleges motorkerékpárnak. Az utcai motor más lesz, mint a tavaly Milánóban bemutatott tanulmány, mégis egyértelmű rokonságban áll majd a V4 Concepttel.”

Az mindenesetre szinte biztosra vehető, hogy a várhatóan 1,2 literes újdonság a sporttúra kategóriában száll majd harcba a vásárlók kegyeiért.

Ügyes grafikusok már „fel is szerelték” lámpákkal, irányjelzőkkel, tükrökkel, rendszámtáblával, no meg a CB1000R futóművével és kipufogójával a koncepciómotort, de hogy valóban ilyen lesz-e a szériagép, nem tudjuk. A galériában összegyűjtöttünk nektek néhányat az elmúlt évek fantáziarajzai közül, lehet csemegézni, kinek melyik tetszik jobban.

Galéria: fantáziarajzok a Honda új V4-eséről


MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending