Connect with us

Hírek

Honda, Köln: Új Crossrunner és Forza 125

A Honda az alaposan felfrissített VFR800X Crossrunner mellett egy meglepetésrobogót is bemutatott az Intermot-on, a Forza 125-öst (videóval)

Published

on

honda vfr800x forza 125 2015
Sportster
RST AIRBAG

A Honda prémium kalandmotorja jelentősen átalakult 2015-re, a mélyreható fejlesztéseknek köszönhetően még sportosabb, „keményebb” vezetési élményt nyújt. Továbbfejlesztett V4-es, VTEC vezérlésű motorja nyomatékosabb lett a középső fordulatszám-tartományban, és erősebb a felső régióban, idomzata karakteresebbé – és praktikusabbá – vált, s hosszabb rugóutak, valamint új kerekek és fékek teszik hatékonyabbá.

Vonzerejét növeli, hogy a nyomatékszabályozó-rendszer (Honda Selectable Torque Control- HSTC), a blokkolásgátló, a teljesen LED-es világítás, az ötfokozatú markolatfűtés, az automatikus irányjelző és az állítható magasságú nyereg immáron az alapfelszereltség része.

Ez már a felextrázott változat, de az alapmodell felszereltsége is gazdag

A VFR800X Crossrunner forgalmazása 2011-ben kezdődött, ez a modell volt a Honda X-szel fémjelzett crossover családjának első tagja. Különleges konstrukciójában a legendás VFR800F sporttúramotor műszaki alapjai és egy sokoldalú, felegyenesedett üléspozícióban vezethető kalandmotor jellemzői találtak egymásra.

A 2015-ös változatba az új, 2014-es VFR800F számos technikai újítását átemelték a Honda mérnökei, így teljesítmény és technikai fejlettség terén egyaránt hatalmasat léphetett előre a Crossrunner koncepció. A módosított erőforrás és futómű, valamint a HSTC, a fénydiódás lámpa és a jellegzetesebb formavilág egy praktikus, sokoldalú motorrá áll össze.

Egy nagyon hangulatos gyári videó az újdonságról:

Mr Yoichi Inayama, a VFR800X Crossrunner tervezéséért felelős gárda projektvezetője elmondta: “a VFR800X modellfrissítésénél olyan prémium motorkerékpárt szerettünk volna alkotni, ami „akcióra kész” benyomást kelt a pilótában, és amellett, hogy praktikus, tényleg élvezetessé teszi a hétköznapi közlekedést. Ezt szolgálja az idomzat is, ami nem csak modernebb és stílusosabb lett a ráncfelvarrás által, hanem funkcionálisabbá is tette a modellt. A még inkább felegyenesedett üléspozíció révén a vezető jobban beláthatja a Crossrunner előtti forgalmat, illetve útszakaszt, s magabiztosabban támadhatja a kanyarokat is. Mindezt az áthangolt V4-es erőforrás teszi teljessé, hiszen még gyorsabbak lettek a gázreakciók, és a teljesítményleadás is barátságosabb, élvezetesebb”

“Úgy érzem, az új a VFR800X Crossrunner tökéletesen sikerült, és méltó örököse a VFR névnek, valamint hagyománynak. Tervezése során számos új technikai megoldást alkalmaztunk, a fénydiódás fényszóró, a nyomatékszabályozó-rendszer (Honda Selectable Torque Control system – HSTC) és az automatikus irányjelző könnyebbé, illetve biztonságosabbá varázsolja a motorozást. Az volt a célunk, hogy minden szempontból kiváló, praktikus és élvezetes járművet készítsünk, s őszintén remélem, hogy sikerül boldoggá tennünk vásárlóinkat” – zárta sorait.

Forza 125 2015

A másik Honda nóvum, az új Forza egy 125 köbcentis robogó, amely a gyártó szerint “jelentősen többet tud riválisainál”. Négyszelepes, fejlett erőforrása a kategória legerősebbje, ehhez társul a könnyű váz és az igényes futómű. Prémium mivoltához a modern formavilág és a fénydiódás világítás is hozzájárul, használati értékét pedig két személy számára kialakított, kényelmes ülés, méretes tárolórekesz és állítható szélvédő fokozza. Ráadásként – különösen alacsony belső súrlódású – motorját startstop) rendszerrel is ellátták, így a fogyasztás rendkívül alacsony, a menetbiztonságot pedig opcionális blokkolásgátló szolgálja.

Mutatós és jól olvasható műszerfalat kapott az új Honda robogó

A Honda szerint a Forza 125 két eltérő világ legjobbjait egyesíti: egy olyan motort, ami a GT-stílusú nagyrobogók nyílt utakon nyújtott kényelmét ötvözi a kisebb, könnyebb masinák városi fürgeségével, gyorsulásával és parkolási előnyeivel. Mr. Nagura, a Forza 125 tervezéséért felelős gárda projektvezetője elmondta: “Csapatom célja a tökéletes 125-ös robogó megalkotása volt, ami minden területen képes a legjobbat nyújtani. Mivel nagyszerűen megy autópályán, városban pedig kategóriája legfürgébb gyorsulását nyújtja, ennél ideálisabb ingázómotor aligha létezik. Mindezt egy oly’ stílusos, prémium minőségű koncepcióként tálalja, amelynél különösen nagy hangsúlyt kapott a használhatóság és kényelem”

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending