Csatlakozz hozzánk

Hírek

Honda EICMA: öt új és egy frissített modell (videóval!)

2013-as újdonságok Milánóból: CBR600RR, CBR500R, CB500F, CB500X, Gold Wing F6B, NSS300 Forza

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Honda – a kölni kiállításon bemutatott modellek után – újabb darabokkal bővítette motor- és robogókínálatát: a Milánóban zajló EICMA kiállításon bemutatta új és frissített európai modelljeit.

A klasszikus, burkolat nélküli CB1100, a sportos NSC50R, valamint az SH125i és SH150i robogók után az újabb nagy kiállításon újabb Honda modellekről lebbent le a fáytol.  A CB500X, a CB500F és a CBR500R formájában három új, középsúlyú gépről van szó, amelyeket új fejlesztésű soros kéthengeres motor hajt.

Mindhárom könnyen kezelhető, sokoldalú, és gazdaságosan fenntartható. A 35 kW-os blokk teljesítményleadása a gyártó szerint igen kezes, ami hihetően hangzik. 47 lóerős potenciáljának köszönhetően a trió a lehető “legerősebb” választás a majdani ‘A2’-es jogosítvánnyal rendelkezők számára.

A “félezres” csapatban a leginkább aerodinamikus külsejű CBR500R (a legfelső képen) az 1000RR-t idéző hatásos dizájnelemekkel rendelkezik, és a Honda véleménye szerint kiváló választás első “nagy” túramotornak. A modellen szériatartozék az ABS fékrendszer.

A burkolat nélküli CB500F-et – amelynek külsejét a CB1000R ihlette – legelső nagy motorkerékpárnak ajánlja a legnagyobb japán gyártó. Kiváló alkatrészminőséget, elérhető árat és alacsony fenntartási költséget ígérnek, ami hosszú időre szóló útitárssá teheti a gépet. A csupasz 500F-en is széria az ABS.


A meztelen motorok piaca fontos Európában – nem hiányozhat hát a kínálatból a naked verzió sem: CB500F

A trió harmadik tagja, a CB500X nagyon hasonlít a Crossrunnerre, de még inkább az NC700X-re. A testvéreinél magasabb méret, a felfüggesztés hosszabb rugóútja, kicsivel kisebb tengelytáv és nagyobb üzemanyagtartály jellemzi a vasat, amelyhez ugyanúgy alapból jár az ABS. Praktikus, elérhető árú, “nagy” gép munkába járáshoz és hétvégi kikapcsolódáshoz – állítja a Honda.


A Crossrunner, a Crosstourer és az NC700X után a CB500X is a divatos túraendurós vonalat követi

Nem csak a relatíve olcsó és gazdaságos gépekre koncentrált a szárnyas márka: 2013-ra a Honda végre átdolgozta a Supersport-versenyek sikergyárosát, a CBR600RR-t. A sportmotor új, az eddigi reakciók alapján megosztónak mondható arcot és a MotoGP-versenyek által ihletett idomzatot, aerodinamikát kapott. A kezelhetőség várhatóan tovább javul a 41mm-es Big Piston Fork rendszerű (konyhanyelven nagydugattyús) Showa villának, az újrahangolt hátsó rugóstagnak és a könnyebb, 12 küllős felniknek köszönhetően. Továbbá az újratervezett üzemanyag-befecskendezési és légbeszívási vezérlőparaméter-beállításoktól a motor még gyorsabban reagál.


Az új 600RR – az elejét még szokni kell egy darabig, de kárpótóljon minket a gyönyörű fényezés

Gold Wing F6B: új stílussal egyesíti az eredeti Gold Wing 1800 köbcentis, hathengeres boxermotorját – az eredmény egy igencsak egyedi építésű túramotor lett

Az NSS300 Forza egy új, közepes méretű, sportos, “beülős” robogó, amelyet távolsági közlekedésre is alkalmas motor hajt – két sisaknak elegendő hely van benne

A sajtóbemutatón készítettünk egy kisfilmet a motorok bemutatójáról. Íme:BenZso az EICMA-n a Honda Hungary Kft. vendége, és beszámol minden újdonságról, ahogy az ideje engedi, a rengeteg bemutató mellett tölt fel friss képeket. Látogassatok vissza, ha érdekelnek az újdonságok.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending