Csatlakozz hozzánk

Hírek

Honda EICMA: öt új és egy frissített modell (videóval!)

2013-as újdonságok Milánóból: CBR600RR, CBR500R, CB500F, CB500X, Gold Wing F6B, NSS300 Forza

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A Honda – a kölni kiállításon bemutatott modellek után – újabb darabokkal bővítette motor- és robogókínálatát: a Milánóban zajló EICMA kiállításon bemutatta új és frissített európai modelljeit.

A klasszikus, burkolat nélküli CB1100, a sportos NSC50R, valamint az SH125i és SH150i robogók után az újabb nagy kiállításon újabb Honda modellekről lebbent le a fáytol.  A CB500X, a CB500F és a CBR500R formájában három új, középsúlyú gépről van szó, amelyeket új fejlesztésű soros kéthengeres motor hajt.

Mindhárom könnyen kezelhető, sokoldalú, és gazdaságosan fenntartható. A 35 kW-os blokk teljesítményleadása a gyártó szerint igen kezes, ami hihetően hangzik. 47 lóerős potenciáljának köszönhetően a trió a lehető “legerősebb” választás a majdani ‘A2’-es jogosítvánnyal rendelkezők számára.

A “félezres” csapatban a leginkább aerodinamikus külsejű CBR500R (a legfelső képen) az 1000RR-t idéző hatásos dizájnelemekkel rendelkezik, és a Honda véleménye szerint kiváló választás első “nagy” túramotornak. A modellen szériatartozék az ABS fékrendszer.

A burkolat nélküli CB500F-et – amelynek külsejét a CB1000R ihlette – legelső nagy motorkerékpárnak ajánlja a legnagyobb japán gyártó. Kiváló alkatrészminőséget, elérhető árat és alacsony fenntartási költséget ígérnek, ami hosszú időre szóló útitárssá teheti a gépet. A csupasz 500F-en is széria az ABS.


A meztelen motorok piaca fontos Európában – nem hiányozhat hát a kínálatból a naked verzió sem: CB500F

A trió harmadik tagja, a CB500X nagyon hasonlít a Crossrunnerre, de még inkább az NC700X-re. A testvéreinél magasabb méret, a felfüggesztés hosszabb rugóútja, kicsivel kisebb tengelytáv és nagyobb üzemanyagtartály jellemzi a vasat, amelyhez ugyanúgy alapból jár az ABS. Praktikus, elérhető árú, “nagy” gép munkába járáshoz és hétvégi kikapcsolódáshoz – állítja a Honda.


A Crossrunner, a Crosstourer és az NC700X után a CB500X is a divatos túraendurós vonalat követi

Nem csak a relatíve olcsó és gazdaságos gépekre koncentrált a szárnyas márka: 2013-ra a Honda végre átdolgozta a Supersport-versenyek sikergyárosát, a CBR600RR-t. A sportmotor új, az eddigi reakciók alapján megosztónak mondható arcot és a MotoGP-versenyek által ihletett idomzatot, aerodinamikát kapott. A kezelhetőség várhatóan tovább javul a 41mm-es Big Piston Fork rendszerű (konyhanyelven nagydugattyús) Showa villának, az újrahangolt hátsó rugóstagnak és a könnyebb, 12 küllős felniknek köszönhetően. Továbbá az újratervezett üzemanyag-befecskendezési és légbeszívási vezérlőparaméter-beállításoktól a motor még gyorsabban reagál.


Az új 600RR – az elejét még szokni kell egy darabig, de kárpótóljon minket a gyönyörű fényezés

Gold Wing F6B: új stílussal egyesíti az eredeti Gold Wing 1800 köbcentis, hathengeres boxermotorját – az eredmény egy igencsak egyedi építésű túramotor lett

Az NSS300 Forza egy új, közepes méretű, sportos, “beülős” robogó, amelyet távolsági közlekedésre is alkalmas motor hajt – két sisaknak elegendő hely van benne

A sajtóbemutatón készítettünk egy kisfilmet a motorok bemutatójáról. Íme:BenZso az EICMA-n a Honda Hungary Kft. vendége, és beszámol minden újdonságról, ahogy az ideje engedi, a rengeteg bemutató mellett tölt fel friss képeket. Látogassatok vissza, ha érdekelnek az újdonságok.

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending