Csatlakozz hozzánk

Blog

Honda CBR600RR vs. Báthory Design

Hadd mutassam be “házi festőnk”, Báthory András legújabb keze munkáját, melynek vászna a CBR 600RR-em pályaruhája

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Hadd mutassam be “házi festőnk”, Báthory András legújabb keze munkáját, melynek vászna a CBR 600RR-em pályaruhája

Tavaly év vége felé találtam ki, hogy átalakítom kicsit a hatszázas CBR-em, az utcáról kicsit a pálya felé tendálva őt. A terv az volt, hogy a tompított fényszóró és a féklámpa marad, de egyben ez is legyen minden, ami szériamotorra emlékezteti az embert. Sajnos az utolsó pillanatban derült ki, hogy a gyári lámpa nem fér be a pályaidom mögé, így átmenetileg le kellett mondanom a világításról. Az idom festése, amit házi fényezőnkre, Báthory Andrásra bíztunk, nem rég készült el teljes egészében. Ezt szeretném most megmutatni nektek.

Az eredeti koncepcióm az volt, hogy legyen ördög-angyalos, mint a sisakom. Az ördög az, ami hajt engem előre a motoron, az angyal pedig vigyáz rám, ha bajba kerülök, szükségem van mindkettőjükre :). Ötleteltünk a mesterrel egy keveset, rajzolgattam is, nem kellett volna, de aztán inkább a művész úr kedvére tettem, és szabad kezet kapott tőlem. András nagyon jó abban, hogy ne csak megfesse, de meg is tervezze a munkáit, szóval biztos voltam benne, hogy nem leszek csalódott a végeredményben. BenZso mostani sisakja, sőt az utolsó motorja, a Hondarázs is az ő keze munkája, mindegyik magáért beszél.


Báthory András – www.baathory.hu

Pár hete készült el az utolsó idom is és persze a lakkozás. Utóbbi kétszer két rétegben készült el, ráadásul porcelán hozzáadásával, amitől nagyon ellenállóvá vált a fényezés. Egyébként András összes munkája ilyen réteget kap a festés végén, a bukósisakok is, ami ritkaság számba megy. Beszéltem a fényezővel, aki több mint 20 éve míveli már a szakmáját és ő is mesélte, hogy kevesen figyelnek ennyira oda a minőségre, és ennyi rétegben szinte senki sem lakkoz.

Izgatottan mentem a Hondámért. A kapu feletti mondat, “ki itt belépsz, hagyj fel a reménnyel, hogy nem narancssárga lesz a motorod”, már sejtette, hogy András kedvenc színe biztosan fel fog tűnni a CBR-en. Így is lett, de egyáltalán nem zavar, mert szerintem nagyon jó lett a dizájn. Versenymotoros, eredeti, ötletes, színes és persze ördögös-angyalos. Persze nem mindent értek, kíváncsi lennék például, hogy az angyal kardja kitől véres, illetve az ördög kit akar meghódítani a szájában lévő virággal. De mindegy is. Airbrush szempontjából mindenképp a fejidom a legmutatósabb, a dizájn oldaláról pedig a tankot tudnám kiemelni, egyszerűen zseniális. No, de a képek úgy is elmondanak mindent helyettem is. Kíváncsi vagyok nektek hogy tetszik!Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending