Csatlakozz hozzánk

Hírek

Honda CBF1000 2010

Váratlan húzás a Hondától, tartalomhoz igazították a formát

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Miközben mindenki a Ducati új Multistradájára fente a fogát, a Honda váratlanul előhúzta a cilinderből az alaposan átfésült CBF1000-t, és ezzel a figyelem legnagyobb részét egy csapásra magára irányította. A hét első szenzációja tehát megvolt, egy pont a Hondának.

 

A CBF1000-t 2010-re végre olyan köntösbe öltöztetik, amit mindig is megérdemelt volna. Egyenes vonalak, élek, sarkok, sokkal agresszívebb lett, mint elődje, anélkül, hogy alapvetően megváltozott volna. Ezután is felismerni majd az utcán, de mostantól az is szemet vet majd rá, akit eddig tökéletesen hidegen hagyott. A legszembetűnőbb változás a fejidomot érinti. A régi modell csodálkozó tekintetét egy korábbi CBR600RR hunyorgó szemei váltják fel, a fölötte lévő plexi négy fokozatban állítható. Minden idom más, az elejétől a végéig, hátul ledes zárófény kapott helyet. A dupla kipufogót egy darab hagyományos, vastag ágyúcső helyettesíti. Ennek egyébként köze van a motor megváltoztatott vezérléséhez. Az új CBF már 106 lóerős, kicsikét nyomatékosabb, és állítólag kevesebbet fogyaszt. Ha ennyi még nem lenne elég, a mérnökök új aluvázat szerkesztettek, másik első villát, erősebb lengővillát, és másik hátsó rugóstagot terveztek bele. Az ABS mostantól a szériafelszereltség része. A leglátványosabb mégis az új műszerfal, ami sportos, szép és informatív, nagyban emeli a motor pozitív megítélését.

Emlékszel még?

A Honda 2006-ban hozta ki ezres naked bike-ját, a CBF1000-t. A CBR blokkjára épült, de mindössze 98 lóerőre visszafogott ezres főleg kiegyensúlyozott viselkedésével, megbízhatóságával, és sokoldalúságával nyerte meg magának a motorosok egy részét. De nem a szépségével. A – már újkorában is – kissé bugyuta, kerekded forma, a nagy lámpákkal több év alatt sem érett be, így a nagy CBF azóta sem lett olyan népszerű, mint amennyire jó motor, és amit valóban megérdemelne.


Honda CBF1000 (2006)

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending