Csatlakozz hozzánk

Hírek

Honda 2014: Gold Wing F6C és CB1100EX

A Honda nem lőtte el az egész puskaporát Milánóban, maradt Tokióra is: íme az új Gold Wing powercruiser és a CB1100EX – utóbbi még jobban hasonlít a legendás aranyszárnyas mérföldkőre, a CB750-re

Közzétéve

ekkor

honda gw f6c es cb1100ex
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Ahogy azt EICMA képriportunkban megjósoltuk, érkeztek még “meglepetésmodellek” a Hondától 2014-re: hazai pályán, a Tokyo Motor Show-n lepleztek le három további újdonságot – ezzel a trióval a legnagyobb motorgyártó jövő évi nóvumainak száma 16-ra nőtt (a másik 13-ról bővebben ITT olvashattok).

A Gold Wing alapokra épülő, új, hosszú és lapos Gold Wing F6C – ami 70 kilogrammal könnyebb a nagytestvérénél – feltűnő megjelenésével és 1800 köbcentis hathengeres boxer blokkjával tör be a „muscle bike”-ok piacára. A gyártó szerint a hetvenes években született ősök stílusjegyeit és a modern technika előnyeit ötvözi az új powercruiser.

Az 1832 köbcentis hathengeres boxer 115 lóerőt és 167Nm-nyi nyomatékot termel

Szintén a 70-es évek motorépítési stílusát, illetve annak retro divathullámát igyekszik meglovagolni a tavaly debütált CB1100 új változata, az EX, amely – végre, a vásárlói visszajelzéseknek és igényeknek kedvezve – küllős kerekekkel és dupla kipufogóval érkezik, és így még inkább hajaz a mintául szolgáló modern motorkerékpár ikonra, a CB750-re.

Így az igazi: mindenki a dupla kipufogót és a fűzött felniket hiányolta az 1100-as modern klasszikusról (a képen az EX változat)

A “sima”, öntött felnis, egykipufogós CB1100 továbbra is kapható lesz, azonban mindkét verziót immáron hatsebességes váltóval, magasabbra emelt fényszóróval és átdolgozott műszeregységgel érkezik 2014-ben. Az alapváltozat a jövőben teljesen fekete fényezéssel is elérhető lesz, ún. Graphite Black színben, melyen a felnik is grafitfekete színűek.

Kellett a hatodik sebesség, és a fokozatkijelző is – a vásárlói visszajelzések alapján fejlesztették tovább a CB-t (a képen az alapváltozat Graphite Black színben)

– további 2014-es Honda újdonságok (videóval) ezen a linken

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending