Connect with us
just1 mx
Suzuki

Tesztek

Honda ADV350 – Forza 350 összehasonlító teszt

Ilyen Honda ADV350 – Forza 350 összehasonlító teszt még nem volt, ezért készítettünk egyet. Eléggé hasonló a két motor, illetve robogó, de mégis merőben más mindkettő.

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Ilyen Honda ADV350 – Forza 350 összehasonlító teszt még nem volt, ezért készítettünk egyet. Eléggé hasonló a két motor, illetve robogó, de mégis merőben más mindkettő.

A Forza sokkal “nyugdíjasabb”, de ez csak hosszabb távon derült ki róla. Volt nálam tavaly a szokásos egy hetes tesztre elhozható időtartamban, ahol tetszett is annyira, hogy megvásároljam magamnak. De e rövid udvarlási idő alatt nem derültek ki az együttélés során megjelenő problémák. Olyan ez, mint egy kezdődő párkapcsolat, az elején minden szép és jó aztán ahogy megismerjük a másikat szép lassan, úgy jönnek elő azok a dolgok amelyek kompromisszumot kívánnak a későbbiekben. Nem szoktam ennyire melle nyúlni, de most hogy kevesebbet tudok tesztelni a motorosbolt miatt, úgy látszik velem is előfordul, hogy tévedek. De ezt itt most beismerem, hogy a Forza350 futóművénél érzéketlenebbet még nem nagyon vezettem.

Itt a motopartsshop.hu motorosboltban megtaláltok, ha kérdezni szeretnétek a Hondákkal kapcsolatban

Amikor minden úthibát megérzel a kormányon amit általában tapogatsz menet közben, akkor egy idő után már nem lesz kedved megfogni, ha pedig elengeded a kormányt, akkor úgy beszitál az eleje, hogy majd leesel róla. Tehát megint fogni kell, amit nem szeretsz… Ezért aztán eladtam és megpályáztam ezt a piros ADV350 tesztmotort amit végletekig teszteltem nyáron az egy hetes próbaidő alatt.

Az ADV futóműve pazar!

Mondjuk tettek is róla, hogy jó legyen, mert igazi hosszú fordított teleszkópokat szereltek bele, amelyek egy rendes motorban is megállnák a helyüket.

Motorikusan szinte egyformán jó mindkettő, fogyasztásban sincs nagy különbség, a helykínálat is nagyon hasonló az ülés alatt. Mondjuk a Forzához szériában jár a doboz, az ADV-hez külön kell rendelni, de így is nagyon jó volt az ára amíg még lehetett kapni ebben az évben. Sajnos már csak 2023 május-júniusra vesznek fel rendelést úgy, hogy az ára még nem is ismert. Szerintem 3 milla körül lesz majd, mert az Euró már ritkán van 420 alatt mostanában…

Sajnálom, hogy ezt a piros tesztmotort valaki megvette előlem a Honda berkein belül, mert nagyon készültem rá, hogy ezzel fogom a gyerekeimet iskolába cipelgetni minden nap. Ez a terv most meghiúsult, így vihetem őket nagymotorral. Szegényeknek most egy Fantic Caballero Rally 500 motoron kell senyvedniük. A szívem szakad meg milyen sanyarú a sorsuk. :)

A két paciról készítettem egy videót még a nyáron, amelyben megmutatok mindent mindkettőről. A videó alatti képekhez még fűztem egy két információt.

Ha bármi kérdésetek van róluk írjatok, vagy gyertek be hozzánk az üzletbe és nyugodtan kérdezzetek.

GALÉRIA:

“A piros és kék pirula kifejezések egy választási lehetőségre utalnak, hogy megtanuljunk egy potenciálisan nyugtalanító vagy az életet megváltoztató igazságot a vörös pirula szedésével, míg a kék pirula meghagy az elégedett tudatlanságban.”  (Mátrix)

 

Szinte ugyanolyan nagy mindkettő csomagtartója

 

Két Just1 bukósisak elfért benne, a rajta lévő bogarakkal együtt. ( egy nyitott J-Style és egy J-GPR versenysisak)

 

A Forza fő erénye a motoros szélvédőállítás. Ezt kár, hogy kihagyták az ADV-ből, de azért annak is állítható, csak jó erősen meg kell rángatni az állításhoz.

 

Az ADV350 kipufogójából kicsit szebb hangok jönnek és a végét is beburkolták, hogy ne lássuk a rozsdát rajta majd… A hátsó lengéscsillapító pedig külső gáztartályos lett, ami finomabban dolgozik a Forza egyszerűbb gátlójánál.

 

A Forza kéményén előbb-utóbb megjelenik majd a rozsda. Egyébként nekem volt rajta egy gyönyörű karbon véggel rendelkező ARROW kipufogórendszer is, abból bitang jó hangok jöttek, de eladtam róla a fotózás előtt…

 

Mindent összevetve, sokkal fiatalosabb, tehát sportosabban használható az ADV350. Ha így szeretsz közlekedni ezt válaszd, ha nyugodtabb tempóval is elvagy és nem zavarnak az úthibák, akkor a a Forza350 is jó választás lehet.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending