Csatlakozz hozzánk

Hírek

Hogyan lehet megszüntetni a forgalmi dugót az autópályán?

Nincs több kellemetlen dugó az autópályán, mert ez a hihetetlen gép pár perc alatt megváltoztatja a sávokat az utakon.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Legyen akár az egy híd, egy autópálya, vagy egy körforgalom, nem kellemes élmény ha olyan útszakaszon ragad be az ember személyautóval vagy motorral, ahol órákon át kell várakoznia, vagy lépésben haladni egy fárasztó nap után, vagy munkába menet, vagy éppen egy találkozóra sietve,  ahonnan nincsenek alternatív egérutak. A hatóságok közvetlenül semmit nem tudnak tenni annak érdekében, hogy az autók áramlása folyamatosabb legyen, hogy a sofőrök reakcióideje gyorsabbak legyenek, vagy kevesebb autó haladjon az érintett szakaszon, ami által a torlódás nem hogy nem nőne, hanem megszűnne. Vannak olyan szakaszok amik naponta túlzsúfoltak, de egy új sávot egy hídon, vagy bármilyen rendelkezésre álló helyen lehetetlen, vagy rendkívül drága lenne létrehozni.

Viszont készült egy gép, amely néhány perc alatt képes megoldani a forgalmi torlódások problémáját: ez az úgynevezett Road Zipper rendszer, és valóban hihetetlen ahogy működik.

A Road Zipper rendszerrel elfelejtheti a torlódásokat a csúcsforgalmi időszakokban, mert egy autópálya, vagy egy híd sávjának átmozgatása neki nem jelent problémát.

Az autópályákon vagy hidakon a sávokat általában (jobb esetben) mozgatható betonelemekkel választják el, így a Barrier Transfer gép, vagy gúnynevén „cipzáras-gép”, felemeli és átmozgatja azokat az elemeket amik a sávot határolják. Ez úgy működik, hogy a mobil sávelválasztó elemet (ami maximum 700 kilogramm súlyú vasbeton lehet) a gép egy futóművel felemeli, s egy mozgatható S-alakú csatorna segítségével a szomszédos sáv szélére teszi. Így a három vagy ennél több sávos hidak, vagy autópályák kapacitása növelhető és tehermentesíthető azon a részen ahol nagyobb a forgalom. A gép kevesebb mint 30 perc alatt átpakol anélkül, hogy kárt okozna az útban, a járművekben anélkül, hogy milliókat kellene beleinvesztálni a meglévő útszakaszba, és a legnagyobb biztonsággal és rugalmassággal dolgozik.

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending