Csatlakozz hozzánk

Vezetéstechnika

Hogy ne kelljen tolnod a vasat…

Biztonság, másképp: mire jó egy assistance szolgáltatás, az A-Mot szemüvegén keresztül

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Legtöbben a motor lerobbanásához nagyjából úgy állunk hozzá, mint az esetleges baleset bekövetkezésének kérdéséhez: velünk nem fordulhat elő. Pedig de, méghozzá a legkellemetlenebb helyzetekben. Egyik ismerősünk például a brnói MotoGP-re tartott többedmagával (pont egy olyan CBR ezressel, ami a fenti képen látható, ha nem az övé az..), de már az M1-esről trailer hozta haza, műszaki hiba miatt. Sok pénzt spórolt volna, ha lett volna valamilyen assistance szolgáltatása – az Autós-Motoros Társaság bemutatóján jártunk, amely szervezet fő profilja szintén az efféle biztonság.

Az Autós-Motoros Társaság azzal a céllal alakult, hogy valós segítséget nyújthasson a mindennapokban a (bajba jutott) gépjárműtulajdonosok számára – hogy minden autós-motoros biztonságban érezhesse magát az utakon. Ezért biztosít tagjai számára az A-Mot assistance szolgáltatást Magyarország területén.

Ez azt jelenti, hogy bármilyen nemű műszaki vagy baleset okozta meghibásodás esetén nem kell kiszolgáltatottan, egyedül várni a segítségre, hanem a lehető legrövidebb időn (40 percen) belül díjmentesen a segítségünkre sietnek, amennyiben tagjai vagyunk a klubnak, és nálunk is van az ezt bizonyító kártya. A Társasággal szerződött autójavítók jóvoltából a kluptagok várhatóan korrekt és megbízható segítséget kapnak a nap bármely szakaszában, és a szükséges papírokat is megfelelően kitöltik.

Az A-Mot nem csak arra hivatott, hogy az út szélén ragadt autósoknak-motorosoknak segítsen a haza, illetve szervizbe jutásban, hanem a vitás, peres ügyekben is képviselheti a klubtagot. Komplex jogi szolgáltatásról van szó, amely segíti érdekeinket, követeléseinket kényelmesebben és költségkímélő módon érvényesíti. Ezen felül az A-Mot támogatást nyújt minden autós és motoros klubtagjának, akik önhibájukon kívül közlekedési baleset részeseivé váltak, valamint 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek. A balesetek sérültjeinek nagy része – sajnálatos módon nem tudja –, hogy a gépjárműbalesetek során okozott személyi sérülésnél mód van – a kárt okozó gépjármű üzemeltetőjének kötelező biztosításának terhére – kártérítési igénnyel élni. Sikeres kártérítés esetén 10 százalék a Társaság jutaléka, amely fedezi az ügyintézés költségeit.


Kovács Ferenc, az A-Mot ügyvezetője, Joó Géza levezető elnök és Németh Attila, az A-Mot szóvivője

Mindezen felül a klubtagoknak – 45.000 forint értékben – kuponfüzetet is létrehoztak. Olyan szolgáltatások és termékek kerültek ebbe, amire egy autó- vagy motortulajdonosnak időről-időre mindenképpen szüksége van (pl. fékjavítás, kerékcsere, műszaki vizsgáztatás, autókozmetika vagy egyéb, a motorozáshoz kapcsolódó karbantartás/szolgáltatás). Az A-Mot 1500 magyarországi partnere átlagosan 5-35 százalékos azonnali kedvezményt ad – nem csak releváns szolgáltatások tekintetében (pl. éttermek, lakástextil, ruházat, kertészetek, optikák, szállodák stb.)

Végül, de nem utolsó sorban a klubtagoknak az olcsóbb tankolásra is lehetőségük nyílik: a MOL kutakon 5,5, míg az Agip töltőállomásokon 8 forinttal olcsóbb az üzemanyag literenként, amennyiben A-Mot kártya lapul a zsebünkben. Hogy a fentieket is beleértve mindez megér-e éves szinten 24.990 forintot, amennyibe a szolgáltatáscsomag (tagság) kerül, azt mindenkinek magának kell eldöntenie. Ha valami baj történik, és motormentésre, kártérítésre, netán jogi segítségre szorolunk, akkor biztosan, de ezt nem érdemes megvárni. Jobb félni, mint megijedni? Ráadásul ha ügyesek vagyunk, az összértékben 45 ezres értékű kuponfüzetet használva önmagában is, vagy ha úgy tetszik, “baleset” nélkül is jól járhatunk…


A prezentációból kiragadott dián az A-Mot kártya szolgáltatásai láthatók – bővebb infó mind a 7 pontról az Autós-Motoros Társaság weboldalán
Az A-Mot háttere

Az Autós-Motoros Társaság kiemelt partnere az Autohome Ltd, akik Magyarország területén segítséget nyújtanak minden autós és motoros klubtagnak a nap bármely szakában. Az Autohome Mo. Kft. 1990-ben kezdte meg működését  Magyarországon az Angliában működő Autohome leányvállalataként, így a cég 21 éves tapasztalattal rendelkezik a magyarországi gépjárműpiacon. Az AI-assistance cégcsoport másik képviselője az Autohome Biztosító, amely 1996-ban jött létre, így 15 éves múlttal áll már hazai biztosítási piacon. Az Autohome Ltd. egyébként 1971-ben alakult, így a cég több mint 40 éves angliai tapasztalattal szolgálja európai partnereit.

Forrás: A-Mot

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending