Connect with us
Suzuki

Vezetéstechnika

Hogy megéri-e felöltözni?

A választ úgyis tudod, de ez a videó meggyőz a helyességéről…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Bizonyos időközönként belebotlunk a világhálón egy-egy balesetmegelőzési célokból készült videóba, amelyek témája legtöbbször a gyorshajtás “káros hatásai”, illetve a megfelelő védőfelszerelés fontossága. Ezek általában az érzelmekre ható képsorok, mégis a józan gondolkodást segítik elő. Még hatásosabb a filmecske, ha valamilyen (el)ismert személyiség kampányol az ügy mellett, mint jelen esetben a GP500-asok egyik ásza, Mick Doohan.

Állandó, évről-évre ismétlődő, mondhatni soha ki nem meríthető témakör a motorozás kapcsán a megfelelő védőfelszerelés. Pedig valószínűleg mindenki tisztában van, milyen következményekkel jár(hat), ha nem öltözött be, és úgy csúszik el, netalán csattan… Olyan ez, mint a dohányzás: mindenki tudja, hogy káros, mégis sokan füstölnek. Tudja minden motoros, hogy nagy baj is lehet belőle, ha pólóban-gatyában húzza neki, mégis sokan kockáztatnak.

Azzal együtt is érhet minket baj, ha megfelelően beöltözünk, szóval ne rontsuk az esélyeinket a saját felelőtlenségünkkel – anélkül is elég veszélyes üzemet űzünk. Persze, sokan csak a sarokig, a boltig, a presszóig gurulnának “laza, amerikai stílusban”, de ez a veszélyforrás egyáltalán nem kilométerfüggő… Azért általában mindenki felöltözik rendesen, ha hosszabb útra indul, meg talán most annyira nem aktuális a téma, hiszen aki ebben a szezonvégi hidegben motorozik, biztosan feltol pár réteg ruhát, de ahogy említettük, soha nem árt róla beszélni. Jó időben nehéz ellenállni a “szellős” motorozás csábításának, nem is beszélve a kánikuláról, amikor óriási macera a bőrruhával szenvedni. Igazából az nem gondolkodik biztosan azon, hogy felvegye-e a cuccot, aki már megtapasztalta  a saját bőrén, hogy mire (lett volna) jó – szó szerint. Hogy a zárójeles variációt alkalmad se legyen kipróbálni, arra jók az ilyen reklámfilmek, mint ez alkalommal a Mick Doohan főszereplésével készült videó. Az ötszörös ausztrál világbajnok a MAC (Motor Accident Commission) felkérésére vállalta az arcát ehhez a balesetmegelőzési kampányhoz – ami az Alpinestars számára nem kevés reklámértékkel bír…

Mick Doohan azt javasolja, hogy mindig öltözz be…
…és egy korábbi filmje, szintén a MAC megbízásából

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending