Connect with us

Hírek

Hivatalos: Lorenzo a Ducatinál

Meg merte lépni: az ötszörös GP-világelső Jorge Lorenzo távozik a Yamahától, kétéves szerződést kötött a Ducatival

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A Yamaha rövid közleményben megerősítette, hogy Jorge Lorenzo kilenc együtt töltött esztendő után 2016 végén elhagyja a csapatot. Nem sokkal később (még hétfőn) a Ducati is bejelentette, hogy a spanyol világbajnok a következő két szezonban az ő csapatukat fogja erősíteni.

Jorge Lorenzo 2008-ban a Yamaha színeiben mutatkozott be a gyorsasági
motoros világbajnokság királykategóriájában, s az azóta eltelt bő nyolc
szezon során végig náluk húzta a gázt. Mint az a hangvillások mai
közleményéből is kiderül, a spanyol összesen három vb-címet, 41
futamgyőzelmet és 99 dobogós helyezést szerzett a japán márka színeiben.
A címvédő korábban többször is elmondta, hogy pályafutása végéig a
Yamahánál szeretne versenyezni, ám most biztossá vált, hogy ez nem fog bekövetkezni.

Az első, a Yamahával szakításra mutató jelek a Katari Nagydíj idején érkeztek, amikor a gyár mindkét versenyzőjének szerződéshosszabbítási ajánlatot küldött, de míg Valentino Rossi gyakorlatilag azonnal aláírta azt, Lorenzo gondolkodási időt kért. A pletykák szerint a Ducati ajánlatára várt: a bolognaiak már néhány éve is megkeresték őt, és az elmúlt hetekben sokan tudni vélték, hogy a két fél szóban már meg is állapodott a feltételekben.


Ezzel a bejelentéssel, miszerint a Yamaha és Lorenzo útjai elválnak a 2016-os szezon végén, gyakorlatilag biztossá vált a spanyol átigazolása a Ducatihoz. Ahogy az várható volt, néhány perccel később megérkezett a Ducati hivatalos közleménye is, miszerint a spanyol 2017-ben és 2018-ban egy Desmosedici GP nyergében fog rajthoz állni a MotoGP-ben – a motorsport.com információi szerint egyébként a pilóta kontraktusában további egy év szerepel opcióként.

A Yamaha mindenesetre köszöni Lorenzo eddigi szolgálatait és sok sikert kíván neki a jövőre nézve, ami pedig az utódját illeti: amint megállapodnak Rossi leendő kollégájával, az ő kilétéről is lerántják majd a leplet – a legvalószínűbb forgatókönyv szerint egyébként Maverick Vinales lesz a befutó.

Ducati: Nem volt nehéz meggyőzni Lorenzót

„Nem mondanám” – felelte a Ducati sportigazgatója arra a kérdésre, hogy nehéz volt-e meggyőzniuk a címvédőt. „Nyilvánvaló, hogy az idei szezon végén minden élversenyzőnek lejár a szerződése, és Lorenzónál már puhatolóztunk egyszer. Mint minden esetben, ez is egy összetett tárgyalási folyamat volt, de viszonylag gyorsan sikerült egyezségre jutnunk. Hiszek a motorunk erősségeiben, és idén már megmutattuk, hogy eléggé versenyképesek vagyunk, ami szintén kikövezte az utat ehhez a megállapodáshoz”

Fotó: zimbio
Írta: Balogh Tamás
– a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending