Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Hivatalos: A Suzuki kiszáll a MotoGP-ből

A Kawasaki után a rizlások is búcsút intenek a motorsportok csúcskategóriájának…

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Forrás: MotoGPhírek.hu

A Suzuki tulajdonképpeni hosszas agóniáját követően megszületett a hivatalos döntés, amire sajnos mindenki számított, vagyis, hogy a kékek jövőre már nem képviseltetik magukat a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon.

A Suzuki nemrégiben egy hivatalos sajtóközlemény keretein belül jelentette be, hogy 2012-ben már nem lesznek ott a MotoGP-ben, ami azt jelenti, hogy a nagy márkák közül csak a Ducati, a Yamaha és a Honda fogja magát képviseltetni a világbajnokságon. Azok után tehát, hogy a Kawasaki 2008 végén búcsút intett a MotoGP-nek, sajnos ezt most a Suzuki is megteszi. A japán gyártó sajtóközleménye szerint azonban a céljuk az, hogy 2014-ben visszatérjenek a sorozatba, ugyanis addig azon dolgoznak majd, hogy egy versenyképes motort készítsenek, amellyel már tényleg a mezőny elejében lehet harcolni.

Nos, ha ezt a visszatérést már most 100%-osra lehetne venni, akkor bizonyára annak örülne a legjobban mindenki, azonban a Kawasaki példája után nyilván elég kevesen hisznek az ilyen nagy feltámadási tervekben, hiszen a zöldek is azt ígérték, hogy egyáltalán nem tettek le végleg a MotoGP-ről, ennek pedig lassan már négy éve. Arról már nem is beszélve, hogy úgy sokkal nehezebb egy versenyképes motort kifejleszteni, ha az ember nincs ott a futamokon, nem tapasztalja meg első kézből, hogy az ellenfelek mire képesek, illetve, hogy a technikai újítások és a technikai színvonal milyen irányba haladnak. Mindent összevetve tehát ami sajnos biztos az az, hogy 2012-ben már nem lesz Suzuki a MotoGP-ben.


Idén már csak egy versenyzőt állítottak ki, jövőre ennyit sem fognak…

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending