Csatlakozz hozzánk

Hírek

Hivatalos: A Suzuki kiszáll a MotoGP-ből

A Kawasaki után a rizlások is búcsút intenek a motorsportok csúcskategóriájának…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: MotoGPhírek.hu

A Suzuki tulajdonképpeni hosszas agóniáját követően megszületett a hivatalos döntés, amire sajnos mindenki számított, vagyis, hogy a kékek jövőre már nem képviseltetik magukat a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon.

A Suzuki nemrégiben egy hivatalos sajtóközlemény keretein belül jelentette be, hogy 2012-ben már nem lesznek ott a MotoGP-ben, ami azt jelenti, hogy a nagy márkák közül csak a Ducati, a Yamaha és a Honda fogja magát képviseltetni a világbajnokságon. Azok után tehát, hogy a Kawasaki 2008 végén búcsút intett a MotoGP-nek, sajnos ezt most a Suzuki is megteszi. A japán gyártó sajtóközleménye szerint azonban a céljuk az, hogy 2014-ben visszatérjenek a sorozatba, ugyanis addig azon dolgoznak majd, hogy egy versenyképes motort készítsenek, amellyel már tényleg a mezőny elejében lehet harcolni.

Nos, ha ezt a visszatérést már most 100%-osra lehetne venni, akkor bizonyára annak örülne a legjobban mindenki, azonban a Kawasaki példája után nyilván elég kevesen hisznek az ilyen nagy feltámadási tervekben, hiszen a zöldek is azt ígérték, hogy egyáltalán nem tettek le végleg a MotoGP-ről, ennek pedig lassan már négy éve. Arról már nem is beszélve, hogy úgy sokkal nehezebb egy versenyképes motort kifejleszteni, ha az ember nincs ott a futamokon, nem tapasztalja meg első kézből, hogy az ellenfelek mire képesek, illetve, hogy a technikai újítások és a technikai színvonal milyen irányba haladnak. Mindent összevetve tehát ami sajnos biztos az az, hogy 2012-ben már nem lesz Suzuki a MotoGP-ben.


Idén már csak egy versenyzőt állítottak ki, jövőre ennyit sem fognak…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending