Csatlakozz hozzánk

Hírek

Hivatalos: a Gresini Honda rajthoz áll Valenciában

A San Carlo Honda először “lemondta” a szezonzáró, de SuperSic emlékére mégis vállalják

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: MotoGPhírek.hu

Fausto Gresini, a San Carlo Honda Gresini csapatfőnöke és egyben tulajdonosa végül is azt a döntést hozta, hogy az elhunyt Marco Simoncelli emlékére rajthoz állnak majd a hétvégén, a szezonzáró viadalon Valenciában.

„A döntést, miszerint részt veszünk a valenciai nagydíjon, koránt sem volt egyszerű meghozni, azonban tulajdonképpen azért lesz így, mert tudom, hogy Marco is ezt akarná. Úgy hiszem, hogy Valenciában rajthoz állni a lehető legjobb alkalom arra, hogy Marco előtt tisztelegjünk, és azt tegyük, amit ő annyira szeretett: versenyezzünk és élvezzük a MotoGP világát”

“Biztos vagyok benne, hogy SuperSic ott lesz Hiroshi Aoyama, Michele Pirro és Yuki Takahashi szívében is, akik a teljesítményükkel és a versenyen való részvételükkel teszik majd tiszteletüket Marco előtt.” – mondta Fausto Gresini. Az olasz csapat tehát a királykategóriában Hiroshi Aoyamával, míg a Moto2-ben Michele Pirroval és Yuki Takahashival fogja majd képviseltetni magát. Értelemszerűen Simoncelli helyére nem fog “beugrani” senki, pláne, hogy az olasz versenyző motorja a csapat boxában lesz „kiállítva”.

A helyszínen természetesen ott lesz Marco Simoncelli családja, köztük az olasz motoros édesapja, Paolo Simoncell is, aki szeretné, ha fia ereklyéiből (serlegek, motorok, bőrruhák, bukósisakok..stb.) egy múzeum jönne létre, amit bárki megtekinthet majd a jövőben. Felmerült az is, hogy a misanoi aszfaltcsíkot Marco Simoncelli után átnevezik, amit természetesen Paolo Simoncelli nagy megtiszteltetésnek venne: „Ez egy hatalmas ajándék lenne. Igaz ugyan, hogy a misanoi ring nem tartozott a kedvencei közé, azonban ettől függetlenül az iránta érzett tisztelet kifejezésének egy bámulatos módja lenne ez.” – mondta Simoncelli édesapja. Egyébként a 24 évesen elhunyt versenyző pénteken reggel végleg hazatért otthonába Corianoba, ugyanis azok után, hogy elhamvasztották, családja egy kék – fehér urnában helyeztette el SuperSic hamvait, majd hazavitték. „Marco otthon van velünk és amilyen sűrűn csak lehetséges én megölelem őt.” – mondta Paolo Simoncelli.


“Azért lesz így, mert tudom, hogy Marco is ezt akarná”


Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending