Csatlakozz hozzánk

Akciók

Életed motoros túrája! Himalája Roadtrip

Nyelj egy nagyot, vegyél ki szabit és gyere velünk! Életre szóló élményben lesz részed ezt garantáljuk.

Közzétéve

ekkor

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Tavaly augusztusban egy maroknyi magyar motoros bejárta a világ legmagasabb motorral járható útjait. A Himalája szívében, a kínai-pakisztáni-indiai határvidéken, egy Royal Enfield hátán motorozni valószínűleg minden kalandvágyó motoros álma. Így voltunk ezzel mi is, és az élmény felülmúlta a várakozásokat. Ezért idén is vissza kell mennünk.

Július 15-ig még lehet jelentkezni a csapathoz. További részletek a cikk végén, addig lássuk a tavaly készült kisfilmet és a menetrendet.

További képeket a tavalyi túráról itt találsz. KATT1! KATT2!

A Delhiben való landolást, egy gyors városnézést és egy fantasztikus, autentikus indiai ebédet követően este buszra szállunk, és reggel már a hegyek közötti kanyargásra ébredünk. Manali hegyi városkája a kiindulópontja a túrának, ahol égig érő fenyőerdők és vízesések között egy ezeréves templomba épített 50 fokos termálmedencében pihenjük ki az út fáradalmait. Másnap amikor felsorakozik egymás mellé a szálloda kertjében a gyönyörű 500 köbcentis Royal Enfield Bullet flotta, az egészen eksztatikus élmény. Gyermeki lelkesedéssel ugráljuk körül a motorokat, igazságos és barátságos sorsolást követően kap mindenki egy sajátot, amivel az út végére egészen összenő.

Még egy napos akklimatizációt követően nekivágunk a túra első (3 napos szakaszának), ami a világhírű Manali-Leh highway nevet viseli. A 3 nap alatt 4 hágón kelünk át, melyek folyamatosan egyre nőnek, a növényzet pedig folyamatosan ritkul. Az első, 4000 méteres hágóig még sűrű zöld a növényzet, aztán már egyre kevesebb a fa, inkább csak fű, bokrok és teraszos földművelés tarkítja a tájat.

A második, 5000 méteres hágót követően pedig a sziklák és tengerszemek birodalmába érkezünk, előbbi lila, vörös, barna, szürke színekben pompázik, utóbbiak pedig rikító kék és zöld pöttyökként világítanak a hegyek között.

Három napos lenyűgöző kanyargás a világ tetején elég ahhoz, hogy jól essen az Indus folyó partján megérkezni újra a civilizációba, Ladakh fővárosába, Leh-be.

Leh nagyon izgalmas kisváros, a világ minden tájáról idesereglő hegymászó turisták központja, élénk buddhista élettel. Tavalyi látogatásunkkor a Dalai Láma is a vidék kolostorait látogatta velünk együtt, sajnos végül elkerültük egymást.

Egy héten keresztül innen teszünk csillagtúrákat a környék legeldugottabb és leglélegzetelállítóbb vidékeire.

Egyik ilyen túránk a Pangong Lake-hez vezet, ami egy 4350 méteren fekvő sós vizű tó, melynek 70%-a Kínában, 30%-a Indiában terül el, a mínusz 40-50 fokos teleken pedig egészen az aljáig befagy, ezért semmilyen élővilág nincs benne. Másik úticálunk Nubra Valley, mely egy sivatagos folyóvölgy a Pakisztáni határ közelében, ahol kétpúpú tevék élnek 3000 méter felett. Az út vissza Leh-be a világ legmagasabb motorozható hágóján keresztül vezet, mely a helyi táblák tanúsága szerint több mint 5600 méter magasan van.

A csillagtúrák utolsó lába egy Indus menti kis falu, ahol egy a világtól teljesen elzárt Dard törzs éli középkori mindennapjait. Náluk töltjük az éjszakát egy paradicsomi sárgabarackfa ligetben. Visszafelé pedig átkelünk az utolsó 5000 méter feletti hágón, ahonnan jó idő esetén megpillanthatjuk a kashmiri-pakisztáni határon fekvő, 8125 méter magas Nanga Parbat hegycsúcsot.

Azt hiszem, hogy még soha semmilyen utazást nem bántam meg életemben, de a Himalájának ez a világtól elzárt szeglete valószínűleg a legkülönlegesebb hely ahol életemben jártam.

Az, hogy a majdnem 2000 kilométert, amivel már egész mély betekintést nyertünk a környék különböző tájaiba és az itt lakók életébe egy történelmi jelentőségű motor hátán tehettem meg miközben sütött a nap és az alacsony oxigén tartalmú szél fújta az arcomat, csak hab a tortán. Ezt az élményt minden motorosnak át kellene élnie. Minimum egyszer, de mi inkább már idén augusztusban visszamegyünk. Egyébként azon kevésbé szerencsés barátaink, akik nem tudnak motorozni szintén átélhetik a kalandot a követőautóban utazva, a szerelő és más kísérők társaságában.

A Beyond the Standard és az Iron and Wind csapata annyira beleszeretett egymásba és az egzotikus tájakon való közös motorozásba, hogy mostantól két-három kalandot minden évben beiktatunk a tesztmotor túrák közé velük is.

Ha csatlakoznál a csoporthoz, keresd Vértes Janót a tura@tesztmotor.hu címen és visszahív! Jelentkezni csak július 15-ig lehet!!!

Ha a tesztmotor.hu -ra hivatkozol kapsz 250 euro kedvezményt és csak 1500 euroba kerül a túra. Korlátozott számban vannak helyek így gyorsan kell döntened!

Juley! (tibeti üdvözlés- a szerk.)

 

 

 

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD

Trending