Csatlakozz hozzánk

Blog

Hétvégén újra száll Kunmadár

Autós és motoros gyorsulás, éjszakai stunt verseny, drift, ingyen sör – naná, hogy Kunmadár!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Június 25-én, szombaton rendezik a 2011-es kunmadarasi rendezvénysorozat második versenyét, ami a motoros mellett autós gyorsulási OB is lesz egyben (beharangozó videó ITT). Ahogy arról korábban beszámoltunk, erre az alkalomra is tartogattak nekünk egy kis világszenzációt a Speed Riders MC-s srácok, hiszen elsőként rendeznek éjszakai stunt versenyt – nem show-t, hanem hivatalos, pontozásos viadalt (a stunt riding sport szabályairól lásd keretes írásunkat).

A színvonalas magyar mezőny – a tavalyi év bajnokai és tehetséges kihívóik –  mellett külföldi indulók érdeklődését is felkeltette az éjszakai versengés híre, ezért a környékbeli országokból is ellátogatnak Kunmadárra erre a nem mindennapi eseményre. Ráadásul azóta újabb meglepetéssel bővült a programok sora, hiszen drift is lesz, sőt, még ingyen sör is, mivel a belépőjegy felmutatásával a büfében ingyen üdítőt vagy sört adnak! Van még kérdésed? Hogy jó idő lesz-e? Nem fog hétágra sütni a nap, de ez talán nem is baj, csak ne essen – a rendezvényt mindenképp megtartják, szóval ott a helyed! Négy az egyben hétvége Kunmadarason:

    * Folytatótdik a CEPSA kupa Dragbike Országos bajnokság, ahol a közönség kategóriában Te is kipróbálhatod a motorodat
    * Toyota Road Service autós gyorsulási verseny, ahol az utcai kategóriákban Te is tolhatod a verdádnak
    * Éjszakai Stunt verseny a világon először 4 ország versenyzőivel, fény és füst
    * A belépőjegy ára ingyen sört vagy üdítőt tartalmaz.

Hogy egy kicsit előreszaladjunk, most kaptuk az infót Hadnagy Józsitól, Kunmadár főszervezőjétől, hogy az az ember, aki annak idején elhozta a profizmust Kunmadarasra, vagyis Peter Bossert augusztusban visszatér hozzánk! Egyelőre egészségi állapota nem engedi meg, hogy a következő, szombati fordulóra ellátogasson ‘Madarasra, de reméljük, hogy a szezonzáró őrületen ismét vendégül láthatjuk! Előtte azonban még következzen a második forduló, autókkal, drifttel, motorokkal, éjszakai stunt versennyel és nem utolsó sorban a “welcome drinkkel”, azaz az ingyen sörrel/üdítővel 😉


Éjszakai stunt verseny: először a világon, Kunmadarason…


Beharangozó videó ITT; További információ: Kunmadarasmotorsport.hu

Új szabályok: még izgalmasabb/látványosabb a stunt versenyzés

Rövid áttekintés következik a szabályokban bekövetkezett változásokról. A fő cél a versenyek megreformálása, pörgősebbé, látványosabbá tétele volt.

Felpörgetve…

Az idei év számos változást hozott magával. A kötelező gyakorlatok tekintetében az első keréken gurulásra (stoppie) szolgáló rágyorsítás távolságát vették vissza 30 méterre – korábban 40 méter állt a versenyzők rendelkezésére. Ami biztos, hogy a változás még nagyobb kockázatot és látványt fog eredményezni az élversenyzők körében.

További izgalmakat eredményez majd az is, hogy a gumiégetésre és az egykeréken forgásra is több pont kapható ezentúl, 3 illetve 5 pont/kör az eddigi 1 helyett. Így most már minden gyakorlat egyforma fontossággal bír.

A kötelező gyakorlatokat a már megszokott 4 perces elődöntők fogják követni, melynek lebonyolítási rendjében nem is történt változás. A döntő viszont 8 percről 6 perce rövidült. Eddig is komoly tempót kellett menni ahhoz, hogy minden trükk bemutatásra kerüljön, ezentúl viszont még többre lesz szükség…

A záró akkordját a versenyeknek mindig a „szuper finálé” jelenti. Ez az a rész amikor két motoros versenyzik egymással, egymás mellett haladva, szinkronpályán!!!

A feladatok átalakultak, a sebesség megnőtt, a látvány pedig… Ne hagyd ki a június 25-i Kunmadarasi versenyt és tapasztald meg személyesen a változások által hozott többlet izgalmakat. Ne felejtsétek: éjszakai verseny még sehol nem volt… EDDIG!!! (Forrás: Kunmadarasmotorport.hu)

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending