Connect with us

Hírek

Hétvégén újra Kunmadár!

Május 30-án, vasárnap “gyermeknapi lóerő őrület Kunmadarason, a Hungarian Drag Arénában”

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

“Íme a fergeteges, mindent átölelő kétkerekű és négykerekű gyorsulás és streetfighterkedés, amit csak Kunmadarason láthatsz így” – vagyis vasárnap ismét a gyorsulás és a stunt megszállottjaitól lesz hangos Kunmadaras és környéke.

A mostanában jellemző – finoman szólva szeszélyes – időjárás miatt a verseny szervezői elgondolkodtak az esemény elhalasztásán, de mostanra biztossá vált, hogy az eredeti időpontban, május 30-án lesz megtartva a kunmadarasi rendezvénysorozat második fordulója – mivel a meteorológia esőfelhő-mentesre jósolja a Kunság égboltját erre a napra.

Tehát valószínűleg semmi akadálya, hogy ismét elszabaduljanak a lóerők Magyarország drag-fellegvárában, ebben az évben (és hónapban) immáron második alkalommal. Ismét láthatunk a tengernyi motor mellett autókat is a pályán, ugyanis a Cepsa Kupa Dragbike Verseny mellett Toyota RoadService autós gyorsulási verseny is színesíti a programot. Természetesen nincs Kunmadár stunt nélkül, így az utánpótlás OB SHOX Nagydíja is megrendezésre kerül, ráadásul a folyamatosan üzemelő stunt-edzőpálya gyakorlóiban is gyönyörködhetnek a látogatók. Apropó közönség, a nézők közül egy szerencsés beülhet Erdős Csaba mellé az ezen a versenyen debütáló, új Pro Mod dragster autójába! De a többi érdeklődő sem hagyja majd el élmény nélkül Kunmadarast, ugyanis a (kifutó)pálya ismét fel lett ragacsolva, vagyis akár  – a körülmények függvényében – újabb csúcsok is születhetnek! A színvonalas kiállítók, árusok sátrai ezúttal is jelen lesznek, hogyha pedig egy kis szuvenirt is vinnél haza az égett gumi és a benzingőz kellemes illatán kívül, vásárolhatsz különböző HDA (Hungarian Drag Arena) -ajándéktárgyat, mint például pólót, kulcstartót vagy flaskát a töménynek. Úgy gondolom, annak ellenére, hogy vasárnapra nem olyan magas rangú rendezvényt szerveztek – mint mondjuk a hónap eleji Dragbike Európa Bajnokság -, ismét fergeteges és élménydús napot tölthetnek el azok, akik kilátognak a kunmadarasi reptérre – mivel mindig kiváló a hangulat Kunmadár szárnyai alatt…


Erdős Csaba új dragja is ezen a hétvégén mutatkozik be


Az állandóan üzemelő stunt edzőpálya egyedülálló – nem csak Magyarországon


További információ, részletes program: kunmadarasmotorsport.hu

Potzner Feri emlékfelvonulás

Hihetetlen, de már három éve nincs velünk egyik streetfighter-világbajnokunk, Potzner Feri. Május 26-án volt pontosan három éve, hogy a Budaörsi úton tragikus autóbalesetet szenvedett. Azt hiszem, senkinek sem kell itt Ferit bemutatni, mindenki tudja, mennyire precízen és tudatosan motorozott, aminek köszönhetően többek között, pályafutása csúcsaként 2005-ben megnyerte a Big Bike Moto Freestyle világbajnoki címét. Egyike a magyar stunt-sport kimagasló, korszakalkotó egyéniségeinek és legkitartóbb versenyzőinek: “Én nem vagyok egy tehetséges gyerek, de baromi szorgalmas vagyok”.

Feri emlékére a család és a barátok a baleset évfordulóján, szerdán felvonulást szerveztek, amely a Lurdy Ház parkolójától indult és a baleset helyszínéig tartott. A Dayka Gábor utcai kereszteződésnél koszorúztak és gyertyát gyújtottak az autós és motoros résztvevők, akik közül Erdős Csaba, a hétvégi kunmadarasi verseny egyik meghatározó alakja is lerótta a kegyeletét.

Feri 34 éves volt. A baleset éve lett volna az utolsó, amelyben a motorozással szeretett volna foglalkozni, az autósport felé tekintgetett. Sajnos a sors más utat jelölt ki számára, talán kisfia, Ferike fogja egyszer beteljesíteni édesapja vágyait.

Potzner Ferenc Emlék DVD megrendelhető: 30 290 55 48
(az árával teljes mértékben Feri családját támogatod)


Potzner Ferenc 1973 – 2007
Videó az előző versenyről (Dragbike EB)
3 éve hunyt el Potzner Feri

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending