Csatlakozz hozzánk

Hírek

Hétvégén rajtol az MXOB

Bajnoki címekre tör Szvobodával és Szőkével a soraiban a HTS Team a motokrossz OB-n

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A soproni székhelyű márkafüggetlen HTS Teamnek lesz a legerősebb csapata a 2012-es magyar motokrossz bajnokságban. A Déczi Balázst, Szvoboda Bencét, és Szőke Márkot is soraiban tudó alakulat (v)érmes reményekkel várja a hódmezővásárhelyi nyitányt.

Jelentősen kibővült a tavaly Kerese Gáborral és Ragats Rolanddal debütáló HTS Team. Idén már hat versenyző van a csapat kötelékében, köztük olyan volt és jelenlegi bajnokok, mint Szvoboda Bence, Szőke Márk, Déczi Balázs, Varga Imre “Mimó” és a két alapító tag, Kerese és Ragats. A srácok hosszú és kemény téli felkészülési időszakot tudnak a hátuk mögött, melyet egy egy hetes közös edzőtáborozás egészített ki a szezonra való minél tökéletesebb felkészülés jegyében. A csapat bombaformában van, ezt bizonyítják a felkészülési versenyek eredményei.

A rangos osztrák bajnokság futamain, illetve hazánk legnépszerűbb kupasorozatán, az MX Mánia Nyuga-kupán melegítettek be a fiúk a vasárnap rajtoló országos bajnokságra. A csapat két bajnokaspiránsa, Szvoboda Bence és Szőke Márk már ezeken a viadalokon megmutatták, hogy mit várhatnak tőlük a vetélytársak: rendkívül nagy sebességet, és kitartást a végsőkig. Bence magabiztos fölénnyel vezeti két forduló után az osztrák bajnokság MX2-es géposztályának küzdelmeit egy összetett második, és egy első hellyel, Márk pedig a Nyugat-kupán villantotta meg kivételes tehetségét. Az MX1-esek között még senki sem győzte le őt idén.

“Természetesen meg szeretném védeni az MX2-es bajnoki címemet, de tisztában vagyok vele, hogy nem lesz könnyű dolgom” – latolgatja az esélyeit Szvoboda Bence. “Sokat fejlődtek az ellenfelek, Hugyecz Erikkel már összecsaptunk idén nem párszor. Nagyon jó formában van! Úgy gondolom, hogy ő lesz a legnagyobb riválisom, főleg ha úgy fog motorozni, ahogy Ausztriában tette, és nem szabad Firtosvári Gáborról, vagy Nagy Alexről sem megfeledkezni. A csapat támogatását maximálisan élvezem, mindannyian keményen dolgoztunk télen, hogy újra én lehessek idehaza a bajnok”

“Óriási meglepetés volt számomra a tavalyi ezüstérem, főleg úgy, hogy a legeredményesebb magyar krosszos, Németh Kornél mögött végeztem a bajnokságban, aki gyerekkorom óta a példaképem” veszi át a szót Szőke Márk. “Idén sok minden változik a lebonyolításban. Szétszedték az összevont profi kategóriát, így az MX1-es és az MX2-es géposztály külön futamokat teljesít. Ez valamelyest megkönnyíti a dolgomat, de nem dőlhetek hátra, hiszen így is lesznek szívós ellenfelek. Például Czúni Laci, aki egy év kihagyás után tér vissza, de említhetném Lécz Gergőt is. Babonából nem mondom ki, hogy hol szeretnék végezni az év végén. Kiegyensúlyozott versenyzést várok magamtól”

Szvoboda és Szőke mellett Déczi Balázs, Kerese Gábor, Ragats Roland és Varga Imre is maximális támogatást kap a HTS Teamtől. Balu 2009-es bajnoki címe óta először fog teljes szezonban az MX2-es kategóriában motorozni. Számára nem indul tökéletesen az év, kisebb sérülésekkel áll oda az első forduló rajtjához. Saját bevallása szerint nyár elejére fog teljesen versenyképes formába lendülni.

Kerese Gábor és Ragats Roland képviseli az állandóságot a csapatban, ők már tavaly is tagjai voltak az alakulatnak. Mindkét fiú munka mellett űzi a sportot, mégis az I. osztályban fognak versenyezni, ami tiszteletreméltó döntés! Roland számára tanulóév lesz a 2012-es szezon, most fog pályafutása során először 450-es motorral versenyezni, Gábor számára nem ismeretlen a légkör, többszörös bajnokként már sokat látott ebből a sportból, tapasztalatával kiváló mentora lesz a heves fiatalságnak.

A csapat legfiatalabb tagja Varga Imre “Mimó”. A 13 esztendős tehetség a 85 köbcentis kategóriában indul majd. Sajnos az osztrák bajnokság első fordulóján agyrázkódást és lapockatörést szenvedett, ezért az elmúlt heteket lábadozással töltötte. Sérülése ellenére Mimó indulni fog Hódmezővásárhelyen, hiszen ő is bajnoki álmokat dédelget.


Varga Imre “Mimó”

Forrás: HTS Kawasaki Motocross Team

Comments

comments

Trending