Csatlakozz hozzánk
Fantic caballero

Egyéb

Hétvégén felzúgtak a motorok Nyársapát fákkal körülölelt kis édenkertjében

Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság és MAMS Motocross Kupa

Közzétéve

ekkor

GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Ceglédtől kb. 10 kilométerre található ez a takaros kis község, ahol az elmúlt napsütéses vasárnapon a motokrossz kedvelők ismét összegyűltek, és drukkolhattak kedvenceiknek. A jövőre huszadik évét betöltő nem kis múltú pálya a Nyársapáti Motocross Egyesület saját tulajdona. A két kilométer hosszú, 18 ugratóval (a legnagyobb 5 méter magas, és 27 méter hosszú) rendelkező pálya átlag hat méter széles, és barnaföldes talaja van, amit reggel jól belocsoltak és minden szünetben szépen elsimítottak. A 40 állásos rajtgép előtt több kategóriában összesen 146 induló kaparta meg a földet 400 néző szeme láttára.

Itt voltak A HTS Team imádnivaló fenegyerekei, Kiss Márk és Jakob Kristóf,
a 12 évig gyorsasági versenyzőként jeleskedő Vaskó József fia, Vaskó Levente,
és kistandolt a CL4 Offroad Motoros Iskola is, az ötszörös országos motokrossz bajnok Czuni Lászlóval és Dominikkel, akiket ismét nagy érdeklődéssel fogadtak. 🙂

Nem kisebb istállók voltak jelen, mint a visszavonult kétszeres MAMS motocross bajnok Lécz Gergely csapata, a Lécz Motorsport, a HTS Team, a Mami Team Fehér, a Korda Racing, és még sorolhatnám.
Nem kisebb ifjú ígéretes versenyzők mint Liszi Attila, Molnár Alexandra, Pergel Bence, Gál Lili, Técsi László Márk, és bizony nem kisebb nevek húzták a gázt mint Grillmayer Gábor és Kamrás Károly.

A díjkiosztón senki nem ment haza üres kézzel, s a végén Klausz Norbertnek köszönhetően a pezsgőből is mindenki kapott. 😉

„Kisse döcögősen indult számomra a verseny napja, nem tudtam rendesen kipihenni magam, ami köztudottan nem hat pozitívan a sportolásban. Az edzést elég lazára vettem, próbáltam a futamokra tartalékolni az erőmet. Az mx2-esek között így is sikerült megszerezni a leggyorsabb köridőt a qvalin. Tudtam, hogy a tempóval nem lesz baj, kérdéses lesz viszont az erőnlét.
Véleményem szerint a pálya kifogástalanul elő volt készítve, élveztem minden megtett métert rajta, versenyzésre kitűnő.”

“Első futamban kicsit kiugrott alólam a motor a rajtnál, bejöttek elém páran, de sikerült egész hamar átverekednem magam rajtuk. Egy-két kör erejéig Katona Bálinttal küzdöttünk az mx2 kategória első helyéért, de mivel ő főleg széles íveken közlekedett, én viszont előszeretettel mentem a szűkebb nyomokon, meg is lett az előnye, sikerült megelőznöm. A futam vége felé nagyon elfáradtam, éreztem, hogy nagyon lassulok. Egyik jó barátom és riválisom Bartucz Dénes kezdett a nyakamra mászni, próbáltam összeszedni magam, és végül nem sikerült megelőznie, így az első futamot mx2 első helyezéssel sikerült befejeznem.”

“A második futamban jobban sikerült a rajt, az abszolút második helyen motoroztam. A futam első felében előzött meg Kiss-Benedek Péter, de mivel ő az mx1 kategóriában versenyzett, rám nem volt hatással a kettőnk pozíciójának cseréje. Az mx2-esek közül nem éreztem, hogy bárki veszélyt jelentett volna rám abban a futamban.
Mindent összevetve két jól összerakott futamom volt, komolyabb csataktól es hibáktól mentes. Elégedett vagyok, jó napot zártunk, egyszer sem estem, sem az edzés sem a futamok alatt, és a kategóriát is sikerült megnyerni. Bárcsak minden verseny ilyen lenne!” – nyilatkozta Liszi Attila (#33), a Yamaha Fehér csapat versenyzője.

Jakob Kristóf Nyársapát

Jakob Kristóf nyársapáti versenyéről egy 1 perces kis összeállítás Köszönjük a megosztást!Kövesd a Vidoracing Motocross Magazin oldalt!#vidoracing

Közzétette: Vidoracing Motocross Magazin – 2018. május 22.

„Ez a nap sajnos nem úgy jött ki ahogy azt elterveztem.
Az első futamban rögtön az első körben elestem, ezért szinte az utolsó helyről kellett felzárkóznom, végül a harmadik helyig sikerült.
A második futamban egész jól startoltam, de az első helyért küzdve ismét egy kanyarban elcsúsztam és visszaestem a 3. helyre.
Összetettben 3. lettem.
Hétvégén jön a legfontosabb bajnokság, az ADAC MX MASTERS Németország Mölln, úgyhogy most 100%-on készülök a hétvégére!
Ez egy jó edzés volt számomra.”Jakob Kristóf (#771), HTS Team

Vaskó Levente (#20), Yamaha Fehér: „ A szabadedzés és időmérő első körében sikerült egy nagyot esnem, ebből adódóan a fájdalom végigkísérte az egész napomat.
Az első futam gyenge rajttal, de ettől függetlenül elég jól indult.
Később sajnos szétment a hátsó fékcsövem, amire ezen a pályán nagy szükség lett volna, de maradt az első fék, ami egy két kör után – mivel folyamatos használatban volt – felforrósodott és már az sem fogott, így az első futamot nem tudtam folytatni.”

Fotó: Bakos Ákos

„Vártam ezt a versenyt, mindig is kedveltem ezt a pályát.
Az időmérőn hamar ráéreztem a pálya ritmusára és sikerült nyerni.
Az első futamban rosszul rajtoltam, nagyon nehezen zárkóztam fel az élmezőnyhöz, de végül sikerült megnyerni.
A második futamot ismét egy rossz rajttal kezdtem, ráadásul az első kanyarban még le is fulladt egy pillanatra a motorom. Eléggé feltartottak, így sajnos a futam végére csak a második helyre értem fel. Összességében elégedett vagyok a motorozásommal, szerintem én voltam a leggyorsabb, de sajnos nem úgy jött ki a lépés.”Kiss Márk (#515), HTS Team

Helyezések:

MX50 Maxi
1. Katona Áron (#17) KTM
2. ifj. Toldi Ádám (#74) Husqvarna
3. Kovács Adrián (#415) KTM

MX50 Mini
1. ifj. Kovács Attila (#69) KTM
2. Horváth Gergő (#55) KTM
3. ifj Vágó Norbert (#150) KTM

MX65
1. Fülöp Gergő (#79) Husqvarna
2. Ördög Zoltán (#11) Husqvarna
3. Horváth Ádám (#26) KTM

MX85
1. Pergel Bence (#214) KTM
2. Técsi László Márk (#404) KTM
3. Béres Szabolcs (#88) KTM

UMX Open
1. Klausz Norbert (#127) KTM
2. Kiss Márk (#515) KTM
3. Jakob Kristóf (#771) KTM

Senior
1. Murai Norbert (#120) Honda
2. Szenft Márkus (#11) Kawasaki
3. Szekeres Gábor (#333) Suzuki

Senior Extra
1. Grillmayer Gábor (#22) KTM
2. Grósz Béla (#38) KTM
3. Vörös Zoltán (#68) KTM

Super Senior
1. Kamrás Károly (#53) KTM
2. Kosztolányi Dezső (#30) Suzuki
3. Halász Csaba (#20) Suzuki

Meghívásos MX1
1. Hudák Péter (#383) KTM
2. Kis-Benedek Péter (#154) Honda
3. Takács Dávid (#121) KTM

Meghívásos MX2
1. Liszi Attila (#33) Kawasaki
2. Bartucz Dénes (#292) Yamaha
3. Katona Bálint (#11) KTM

Szeptemberben visszatérünk!

A pályát természetesen bérelni is lehet, ezt a kedves Erdős Benő bácsi (0620-406-7620) Facebook oldalán nyomon lehet követni.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending