Csatlakozz hozzánk

Akciók

Helly Hansen alsónaci

“Műanyag” boxer? Haggggyatok már! … Hát már pedig nem hagyunk.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

“Műanyag” boxer? Haggggyatok már! … Hát már pedig nem hagyunk.

Szerintetek mennyire lelkesedtem az ötletért, amikor azzal állt elő a Helly Hansen, hogy próbáljuk ki a LIFA boxerüket. Rendben, hogy technikai cucc és több évtizedes fejlesztés és azt is aláírom, hogy hosszú nadrágban és felsőben működik, de az alsónadrág azért kényes téma. Mindegy, nincs keccmecc, tenni kell, amit a haza megkövetel, így egy napig abban aludtam, ettem, futottam, napoztam, motoroztam, és még a Hármashatár-hegyre is feltekertem benne. Azóta pedig rendszeresen használom.

Ami azt illeti elég szűkösnek tűnik, nem az a fajta laza kisgatya, de tisztában vagyok, hogy ennek pont ilyennek is kell lennie. A naci fő célja ugyanis, hogy minden nedvességet elvezessen a külvilágba és ennek érdekében kénytelen minél nagyobb testfelülettel érintkeznie. Hogy működik-e? Kellemesen érzem magam benne, így úgy tűnik, hogy igen. Persze -és ezt a Helly Hansen is elmondja-  farmerral, mackó nacival és társaival csak részben képes minden körülmények között a beígért tiszta és száraz érzést biztosítani. Az viszont biztos, hogy például pamut alsóval jóval nedvesebb lenne a helyzet, mint a HH boxerrel.

Amit a LIFA anyagról tudni kell

Mint minden aláöltözet anyaga, alapvetően a LIFA is úgy működik, hogy a testfelületről elpárolgó nedvességet számtalannyi kis csövön keresztül a ruházaton kívűlre juttatja. Ebből kiindulva a tökéletes hatásfok eléréséhez két dolog szükséges: a ruha a lehető legjobban illeszkedjen az ember testére, hogy minél nagyobb felületet lefedhessen. Valamint a technikai ruházat fölé ne vegyünk olyan réteget, ami elrontja az egész folyamat működését. Utóbbit fontos figyelembe venni, hiszen a Helly Hansen LIFA szálakból készült ruhái mindenképpen alap rétegként értendőek, amire a megfelelő időjárási körülményekhez megfelelően bizony tovább kell öltözködni.

Van egy másik anyag, ami hasonló a LIFA-hoz, és az a poliészter. Igen, a poli kezdetű, azaz a műanyagok a legtöbbünknek már messziről bűzlenek, ruhában általában szó szerint, de igazából a LIFA is az. Viszont nem kell tőle félni, hiszen szinte minden tekintetben funkcionálisabb, mint bármilyen más anyagú ruházat. Például a pamut és a gyapjú nedvesség elvezető képessége katasztrófális, míg a teljesen poliészterből készült ruha egész közel áll a jóhoz. A HH LIFA-ja viszont még őt is megelőzi. Gyakorlatilag 40-szer kevesebb nedvességet tart vissza, 40%-kal könnyebb és emellett sokkal tartósabb és színtartóbb is, teljesen természet barát, antiallergén és antibakteriális is. 1970 óta használják a LIFA-t, főleg sportolók és azóta töretlen a sikere.


Balra a női, jobbra a férfi LIFA alsó.

Először kipróbáltam tehát hétköznapi körülmények között. Gondolok itt számítógépen való klimpírozásra, ebédelésre, virág locsolásra, újság olvasásra, csupa olyan dologra, ami nem megterhelő az embernek. Hogy mire votlam kíváncsi? A kényelemre, hogy fog-e eszembe jutni mi van rajtam, mert ha igen, az azt jelenti, hogy zavar. Nem nagyon törődtem vele, jól vizsgázott. Sőt, anyagát illetően kifejezetten  kényelmes viselet. Ámbár a puding igazi próbája az evés, és nem pedig a látványa, így jöjjön a komolyabb testmozgás, a bicikli, a futás, a motor. (Tudok még egy jót, de ahhoz nem kell nadrág 😛 )Nagyságrendekkel jobb, mint egy hagyományos alsónadrág, de mivel nem olyan nadrágot vettem fölé, ami hasonló nedvesség elvezető képeségekkel bírna, így csak 70%-osan tudott működni a LIFA. (A pamutnacikra nagy maximum 30%-ot adnék.) Nem nagyon akarom ezt tovább ragozni, nincs mivel és nincs miért, működik és kész. Hiába műanyag, a Helly Hansen LIFA cuccaitól nem kell tartani. Kapható egyébként férfi és női változatban is és természetesen mindenféle méretben.

Lábjegyzetként még annyit, hogy bár napozni is alkalmatos, hiszen dacára a 35 foknak, semmi esetre sem fog beizzadni a legnemesebb alkatrészünk, viszont mivel fekete, hamar megtalálhatjuk a tojásrántotta legegyszerűbb elkészítési módját.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending