Csatlakozz hozzánk

Hírek

Hell Ring: elkészült a pályarajz

Virtuálisan papírra vetették a Miskolc melletti Hell Ring végleges pályarajzát – a leghosszabb nyomvonalán 3570 méter hosszúságú lesz a borsodi aszfaltcsík, amelyen nem kizárt, hogy nagy (vb) versenyeket is rendeznek majd…(videóval!)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Ahogy arról korábban beszámoltunk, komoly versenysport és turisztikai beruházás megvalósításába kezd Miskolc (Szikszó) mellett a Hell Energy. A közel 6 milliárd forintos projekt eredményeként egy, nemzetközi versenyek – akár MotoGP és Forma1-es futamok – megrendezésére is alkalmas, mintegy 3,5 km hosszú aszfaltozott versenypálya épül majd, melynek végleges nyomvonalát most először láthatja a nagyközönség.

A piacvezető Hell Energy vállalatcsoporthoz tartozó Hell Ring szórakoztató- és rendezvénycentrum, valamint a hozzá kapcsolódó “kiemelten biztonságos” autó- és motorversenypálya beruházás megvalósítása idén ősszel kezdődik. A tervek szerint 2014 nyarára elkészülő létesítmény “Közép-Kelet Európa egyik meghatározó speciális turisztikai célpontja lesz, nagyban támaszkodva Észak-kelet Magyarország csodálatos természeti, kulturális és gasztronómiai értékeire”

Négy további variáció, ha épp nem a MotoGP vagy a WTCC jönne…

A legújabb technológiával felszerelt 3570 méter hosszú, 12-16 méter széles versenypályát már a beruházás első ütemében teljes hosszában megépítik Az “arénaszerű” pálya meg fog felelni az FIA és az FIM legszigorúbb előírásainak is, így “a tervek szerint Miskolc mellett a jövőben a MotoGP, a WTCC vagy akár a Forma-1 futamai is megrendezhetőek lesznek”.

A vonalvezetés megtervezésénél elsődleges szempont volt, hogy ne csak a professzionális pilóták, hanem a hétköznapi autósok és motorosok számára is élményt jelentsen rajta az autózás és motorozás, de ugyanilyen fontos volt, hogy Európa legbiztonságosabb(!) versenylétesítménye is legyen a Hell Ring.

Ötcsillagos Hell Hotel. A pálya és annak épületein kívül is komoly beruházások lesznek

A komplexumhoz tartozó családias élménypark, az “ultramodern” kültéri és beltéri gokartpálya, a vezetéstechnikai centrum, a hotel és a nemzetközi színvonalú étterem, valamint a további “speciális élményelemek” minden korosztály számára kínálnak majd kikapcsolódási lehetőséget – és emellett ideális helyszínei lesznek az akár több ezer fős(!) vállalati rendezvényeknek, termékbemutatóknak, konferenciáknak is.

A tervek és a várakozások szerint minden hétvégén versenyek, koncertek és a családi kikapcsolódást szolgáló további események látogatott, nyüzsgő helyszíne lesz a Hell Ring. Ahol mindenkinek kedvező feltételekkel lehetősége nyílik majd nagy teljesítményű pálya versenyautók vezetésére(!), de saját autóval és motorkerékpárral is tesztelhető lesz a pálya.

A versenypályáról készült 3D videó:

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending