Csatlakozz hozzánk

Hírek

Hell Ring: elkészült a pályarajz

Virtuálisan papírra vetették a Miskolc melletti Hell Ring végleges pályarajzát – a leghosszabb nyomvonalán 3570 méter hosszúságú lesz a borsodi aszfaltcsík, amelyen nem kizárt, hogy nagy (vb) versenyeket is rendeznek majd…(videóval!)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Ahogy arról korábban beszámoltunk, komoly versenysport és turisztikai beruházás megvalósításába kezd Miskolc (Szikszó) mellett a Hell Energy. A közel 6 milliárd forintos projekt eredményeként egy, nemzetközi versenyek – akár MotoGP és Forma1-es futamok – megrendezésére is alkalmas, mintegy 3,5 km hosszú aszfaltozott versenypálya épül majd, melynek végleges nyomvonalát most először láthatja a nagyközönség.

A piacvezető Hell Energy vállalatcsoporthoz tartozó Hell Ring szórakoztató- és rendezvénycentrum, valamint a hozzá kapcsolódó “kiemelten biztonságos” autó- és motorversenypálya beruházás megvalósítása idén ősszel kezdődik. A tervek szerint 2014 nyarára elkészülő létesítmény “Közép-Kelet Európa egyik meghatározó speciális turisztikai célpontja lesz, nagyban támaszkodva Észak-kelet Magyarország csodálatos természeti, kulturális és gasztronómiai értékeire”

Négy további variáció, ha épp nem a MotoGP vagy a WTCC jönne…

A legújabb technológiával felszerelt 3570 méter hosszú, 12-16 méter széles versenypályát már a beruházás első ütemében teljes hosszában megépítik Az “arénaszerű” pálya meg fog felelni az FIA és az FIM legszigorúbb előírásainak is, így “a tervek szerint Miskolc mellett a jövőben a MotoGP, a WTCC vagy akár a Forma-1 futamai is megrendezhetőek lesznek”.

A vonalvezetés megtervezésénél elsődleges szempont volt, hogy ne csak a professzionális pilóták, hanem a hétköznapi autósok és motorosok számára is élményt jelentsen rajta az autózás és motorozás, de ugyanilyen fontos volt, hogy Európa legbiztonságosabb(!) versenylétesítménye is legyen a Hell Ring.

Ötcsillagos Hell Hotel. A pálya és annak épületein kívül is komoly beruházások lesznek

A komplexumhoz tartozó családias élménypark, az “ultramodern” kültéri és beltéri gokartpálya, a vezetéstechnikai centrum, a hotel és a nemzetközi színvonalú étterem, valamint a további “speciális élményelemek” minden korosztály számára kínálnak majd kikapcsolódási lehetőséget – és emellett ideális helyszínei lesznek az akár több ezer fős(!) vállalati rendezvényeknek, termékbemutatóknak, konferenciáknak is.

A tervek és a várakozások szerint minden hétvégén versenyek, koncertek és a családi kikapcsolódást szolgáló további események látogatott, nyüzsgő helyszíne lesz a Hell Ring. Ahol mindenkinek kedvező feltételekkel lehetősége nyílik majd nagy teljesítményű pálya versenyautók vezetésére(!), de saját autóval és motorkerékpárral is tesztelhető lesz a pálya.

A versenypályáról készült 3D videó:

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending