Csatlakozz hozzánk

Hírek

Heidfeld tesztelte a BMW HP2 Megamoto-t

Mégis igaz az, hogy meglátni és megszeretni???
 

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye
Nick Heidfeld éppen a BMW Forma 1-es versenyautóját jött kipróbálni a gyári tesztpályára, amikor megakadt a szeme egy másik nagyteljesítményű BMW járművön, a HP2 Megamoto-n. Az exkluzív Megamoto egy kompromisszum nélküli, a legszükségesebbekre redukált könnyű építésű kétkerekű, amely az utcán elérhető legnagyobb motorozási élményt nyújtja pilótájának.
Heidfeld – aki összesen hét szezont töltött már el a BMW-vel a Forma-1-ben és a hétvégi Kanadai Nagydíjon pedig megszerezte a második helyett csapatának – így nyilatkozott a motorról: „A Megamoto megigéz. Erős erőforrása, csekély súlya és alacsony súlypontja teljes irányíthatósággá adódik össze. Különleges kinézete csak hab a tortán – ezt a motort a következő adandó alkalommal alaposabban szeretném tesztelni.”
A BMW Motorrad ezek után Heidfeld rendelkezésére bocsátotta a HP2 Megamoto-t, hogy a lelkes motorozó hírében álló pilóta svájci otthonában vihesse túrára a motort.

 

 

A HP2 Megamoto-n garantált a motorozás élménye – a menetkészen 199 kilós motor, percenként 7500-as percenkénti fordulatnál éri el a maximális 113 lóerejét. Az ergonomikusan az első kerék felé csúsztatott vezetőpozíció, a 890 mm-es ülésmagasság és az extraként rendelhető ABS lehetővé teszik a sportboxer hétköznapi használatát is. Az első kerék precíz irányítását egy fordított teleszkópvilla biztosítja, hátul pedig a 180 mm rugóúttal rendelkező, állítható Öhlins rugóstag gondoskodik a stabil útfekvésről.
A BMW HP2 Megamoto purista stílusát olyan nemes részletek egészítik ki, mint a motorsportból ismert karbon használata a tank- és lámpaburkolatokon, vagy a duplacsöves Akrapovic kipufogórendszer.
 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending