Connect with us
just1 mx
Suzuki

Műhely

Heal Tech iQSE – a magyar gyorsváltó elektronika

Lehet, hogy hallottatok már a HealTech Electronics nevű cégről, de biztosan sokan nem tudjátok, hogy bizony ez a kis cég Békés megyében tevékenykedik. Most egy újabb hazai sikersztori következik.

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Persze jó is ott nekik Békésben, nincs csili-vili budapesti üzletük, mert a globális piacra dolgoznak. A hazai piacra a MotoPartsShop.hu forgalmazásában kerülnek a termékek, náluk meg lehet nézni, tapogatni (és persze venni) a termékeket vagy Agoék akár be is szerelik és fékpadon beállítják.
Jó hír, hogy a hazai piacra jóval kedvezőbb árakat kalkuláltak a srácok, ez az iQSE például 59900 Ft, ami például Ausztriában már 289 kemény euróba kerül.
Most a tartósteszt Honda CBR 600RR -ünkbe építettünk be egyet a kíváncsiság kedvéért, és még mielőtt azt gondolnátok, hogy hivatalból írok ennyi jót mert kaptam a cuccot, akkor elárulom, hogy vettem és lelkesedésből írom a cikket, hogy ismerjétek meg Ti is.

A iQSE lényege a szuper érzékeny szenzor amit a fölső képen is láttok, ennek az a különlegessége, hogy ha egy satuba befogod és megpróbálod megmozdítani akkor is érzékel. Ugye ugye? Hogy is van ez?
Érzékeli a váltókar összes rezdülését és elemzi a jelet, hogy a megszakítás a beállításnak megfelelő pillanatban történjen. Ha túl érzékenyre van állítva, akkor a váltókar érintése is megszakítást okoz, ezért fontos a jó beállítás. A csoda még a dologban, hogy Bluetooth-on kommunikál Android és iOS eszközökkel is, amire letölthető egy hihetetlenül jó applikáció, a Quick Shifter easy (iQSE) app.
Ha nincs váltóelektronikátok, akkor is fel tudjátok telepíteni és ki tudjátok próbálni, hogy mit lehet állítgatni. Így néz ki a szenzorbeállító felület:

Hogy fokozzam kissé a dolgokat egyszerűbben beszerelhető motorokba akár otthon is tudtok állítani mindent, mert a Varázsló lépésről lépésre végigvezet a beállítási folyamaton, amit el tudsz menteni és ha új beállítást akarsz létrehozni, arra is van lehetőség, ha mondjuk az asszony is használná a géped és neki más beállításra lenne szüksége. Egy gombnyomással feltöltheted az elmentett beállításokat így mindenkinek lehet sajátja, aki ugyanazt a motort használja. ( Fenti videóban a CBR600RR beszerelési folyamatát láthatod)

Ez pedig a beállítási folyamat a fékpadon:

A CBR 600RR nem az a motor amire otthon egyszerűen fel tudod barkácsolni, érdemes szakműhelyhez fordulni aki segít a beszerelésben és a beállításban is. De mondjuk egyik motorra sem ajánlom az otthoni telepítést, mert sokkal egyszerűbb egy fékpadon kipróbálni és állítgatni, mint menet közben mindig megállni, menni, állítgatni, megállni, menni, állítgatni…stb. Ha egy olyan beszerelőműhelyt találsz, ahol naponta többet beszerelnek hamarabb megvagy, mintha otthon próbálkoznál.
De ha mindenáron saját magad szeretnéd beszerelni, akkor rendeld meg az iQSE -t webshopunkból a megfelelő kábelkészlettel a saját motorodhoz és elküldjük Neked GLS futárral házhoz.

Az elektronika mindössze ekkora helyet foglal


Még játszom kicsit a beállításokkal, mert szeretnék egy olyat is amikor nagyobbat puffan az RR váltások közben az Akrapovicba. Ha megvan a beállítás, akkor ha szeretnétek közzé is teszem, de mint minden a motorozásban ez is egyedi lehet és ami nekem jó az lehet, hogy neked nem lesz az…

A beállítás varázsló végén ott a fontos információ, hogy mire való és, hogy hogyan kell használni

Egyre több motorhoz rendelhető a gyári extra listáról gyorsváltó, de nem ilyen áron, tehát ha szeretnél SBK-sat vagy MotoGP-set játszani és fogékony vagy a technikai csemegékre, akkor ezt nagyon ajánlom! Igazi szupercucc!
Ha pedig a motort eladod, akkor az újra is át tudod rakni. Sokféle kábelköteggel lehet kapni úgyhogy ha mégsem az lenne jó ami a régi motorodon volt, akkor vehetsz hozzá egy másik fajtából és akkor tutira jó lesz.

iQSE LINKEK:
Egy kis ízelítő, hogy milyen motorokhoz jó

Ha elvesznél a sorok közt, ezt a linket ajánlom
Működés közben így néz ki a dolog

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending