Csatlakozz hozzánk

Hírek

Hazai motokrossz, Németh Kornél nélkül…

Újabb rossz (sport)hír: Korinak sincs pénze versenyezni…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Nemrégiben még annak örülhettünk, hogy a magyar MX-élet egyik meghatározó alakja, a TesztMotor házi krosszpilótája, Czuni Laci visszatér a versenyzéshez – most pedig érkezett a hír, hogy egy másik ikont viszont elvesztettünk…

A „híres 108-as” Németh Kornél idén biztosan nem fog indulni a magyar bajnokságon, ugyanis az őt szponzoráló Hell energiaital-gyártó cég visszavonult, így nincs aki finanszírozza az idei MX1-es címvédő hazai szezonját. Pedig ifjabb Németh kétség kívül az egyik legfontosabb szereplője volt országunk MX-életének, nevét még azok is ismerték, akik egyébként nem járatosak ebben a szakágban/sportágban. Tizenhatszoros magyar bajnok, aki a vébén és a kanadai futamokon is eredményesen képviselte hazánkat.

Kilépése nagy veszteség, de sajnos nem egyedi eset: számos remek versenyzőnk pénz hiányában volt kénytelen abbahagyni a profi karriert. Általános tendencia, hogy egyre rosszabb helyzetben vannak a szakág (és általában a motorsport) versenyzői: egyre kevesebb pénzből kell(ene) egyre jobb eredményeket elérniük.

Kornél állítólag 3,5 millió forint támogatástól esett (volna) el a Hell dobbantásával, így érthető, hogy a magyar futamokat ebben az évben kihagyja. De ki tudja, lehet, hogy egy-egy fordulón láthatjuk majd, hiszen (a tavalyi bajnokságot kivéve) az elmúlt időszakban sem volt állandóan jelen a mezőnyben, ennek ellenére időről-időre feltűnt a futamokon.

Az viszont biztos, hogy Csehországban idén is rajthoz áll majd legsikeresebb krosszosunk, hiszen érvényes szerződés köti az cseh LR Cosmetics KTM-csapatához. Azért a hazai rajtgép sem marad néptelen, a profi kategóriában így is elég jó a felhozatal: Lécz Gergő, Szőke Márk, és Czuni Laci a legesélyesebb az aranyéremre, MX2-ben pedig Szvoboda Bencének, a sérülés után visszatérő Hugyecz Eriknek, valamint Déczi Balunak, Nagy Alexnek és Firtosvári Gábornak drukkolhatunk.


Sovány vigasz a magyar szurkolóknak: a cseh bajnokságban továbbra is szerepel Kori


MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending