Connect with us

Hírek

Hatszázas sport körkép

Az elmúlt pár évben alig volt mozgolódás ebben a csoportban. Egykedvűen telnek a hatszázasok napjai.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Ha kérdezik, vagy ha épp ez a téma, akkor én mindig inkább a hatszázas, mint az ezres sportmotorok mellett érvelek. Persze a nagyobbaknak is meg vannak az előnyei, hiszen például a tetszőleges fordulaton kapott nyomatékot illetően sokkal rugalmasabban tudjuk használni, de úgy gondolom, észszerű szemüvegen keresztül a hatkilósok is bőven kielégítenek minden közúti igényt.

Az elmúlt pár évben szakmai körökben is viszonylag kevés szó esett erről a középsúlyú kategóriáról. Ez talán leginkább a látványos újdonságok hiányának köszönhető, hisz látszólag az utóbbi 4 évben szinte semmi sem történt. Ez persze nem teljesen igaz, mert a valóságban mindegyik márka hozzányúlt valamennyire a sajátjához, de tény, egyik esetben sem kaptunk a szívünkhöz a meglepetéstől. Hogy egy kis fény mégis essen rájuk, szaladjunk végig a jelenlegi kínálaton.

 A Hondában az a jó, hogy a maga világában kényelmes, közúton kellemesen használható, de emellett nagyon éles fegyver a versenypályán is. A legújabb generációs, 2007-es CBR600RR-rel nagyon nagyot dobbantottak a japánok: az akkor még elsőre szokatlan, de telitalálat külsőhöz, egy rettenesen ütőképes és kompromisszumkész csomagot párosítottak. Lényegében azóta uralkodik a kategórián,

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending