Connect with us
Suzuki

Hírek

Hatéves ígéret, ötödik hely

Talmácsi a Szilveszter ralin megmutatta, hogy négy keréken sem ügyetlen

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: Talmácsi Gábor Média

Hatéves ígéret, ötödik hely: legrövidebben talán így lehetne összefoglalni Talmácsi Gábor és Répa Kata első raliversenyének mérlegét. Ugyanis ahogy arról már korábban beszámoltunk, a különleges páros egy Gábor által dedikált poszteren tett hat évvel ezelőtti ígérete alapján állt most össze az Aquaresort Szilveszter Rallye-ra.

Motoros világbajnokunk és a hazai autósport egyik legcsinosabb, legismertebb hölgye a pénteki versenynapon ott folytatta, és fejezte be, ahol csütörtökön elkezdték. Közben persze meg kellett tenniük hat gyorsasági szakaszt, melyek után a Szilveszter Rallye abszolút értékelésben alig több mint egy másodperces hátránnyal az ötödik helyen zárták az év utolsó versenyét. A hat gyorsasági szakaszból az első kettőn ismét az abszolút ötödik időt autózták, amivel a negyedik helyet foglalták el a tabellán.

A középső két szakaszon aztán becsúszott két kisebb hiba, az egyiken egy megpördülés, a másikon pedig a Hungaroring egyik belső kerítéselemével került közelebbi kapcsolatba a Mitsubishi eleje. Szerencsére mindkét alkalommal nagyobb gond nélkül tudták folytatni a versenyt, és mindkét szakaszon a hetedik legjobb időt autózták. Innentől kezdve egy helyezést visszacsúszva végig őrizték az ötödik helyet és az utolsó előtti gyorsasági szakaszon a hatodik, míg a leghosszabb utolsón az abszolút harmadik legjobb időt írták a nevük mellé!

Az abszolút 3. idő

Minden szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy Talma sikeresen felvette a versenyt és tartotta a lépést a magyar rallysport élmezőnyével. A csapatot és pilóta-párost nagyon nagy örömmel töltötte el az első közös versenyen elért remek eredmény.

A legboldogabb viszont talán a csapat tulajdonosa, Maricsek Miklós volt, aki külön kiemelte, hogy egyrészt nagy megtiszteltetés volt számára, hogy Magyarország egyik legismertebb sportembere a Maricsek Team versenyautójában kóstolhatott bele a raliversenyzésbe, másrészt, hogy elsőre ilyen remek eredmény született, valamint, hogy “a csapat pályafutása során az eddigi legprofesszionálisabb hozzáállású versenyzővel dolgozhattak együtt”.

A nagyszerű eredmény természetesen nem lett volna elérhető egy profi navigátor nélkül sem. Répa Kata – annak ellenére, hogy tíz év óta először ült újra raliautóban – nagyszerűen terelgette Talmát a rali világában és elmondása szerint rögtön újra otthon érezte magát a csapatban és a versenyautóban egyaránt. Mintegy varázsütésre rögtön újra előjöttek a régi reflexek és emlékek, valamint külön öröm, hogy ehhez még elsőre egy ilyen remek eredmény is társult.


Répa Kata jól navigált, Talma jól vezetett

A magyar motoros világbajnok tehát egy újabb technikai sportágban is sikerrel letette a névjegyét és a két kisebb hiba miatti bosszankodást leszámítva nagyon élvezte az új kihívást, melynek remélhetőleg még többször is lesz folytatása a közeljövőben.

“Egyszerűen fantasztikus volt. Óriási élmény volt itt vezetni és versenyezni! Az utolsó, 7. gyorsaságin már nagyon jól éreztem az autót és a 3. legjobb időt autóztuk, úgy hogy egyszer keresztbe álltunk és vissza kellett tolatni… Nagyon elégedett voltam a csapat munkájával, és Kata is profin navigált. Ez egy jó bemelegítés volt számunkra! Köszönöm a lehetőséget és ezúton is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!” – nyilatkozta Talma.


Talmácsi a ralisportban is bemutatta tehetségét

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending