Csatlakozz hozzánk

Hírek

Hatalmasat virított a Sherco

A Dakar első két napja után a szinte ismeretlen gyártó volt az élen.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Ha minden igaz, akkor a francia David Casteu lecsúszott az élről a Dakar rally negyedik napjára, és már „csak” valamelyik dobogós hely az övé. Az idei évben mégis nagy respektje van, hiszen – hatalmas meglepetésre – ő vezette a világ leghíresebb tereprally versenyét egy újonc motorral. De ki ez a versenyző, és főleg mi az, amivel megy?

David Casteu 35 éves francia off-road motorversenyző. Ifjúkorában trial bajnok volt hazájában, majd áttért az enduró szakágra, azok közül is a hosszútávú sivatagi versenyek váltak a specialitásává, mint például a Fáraó rally, vagy a Dakar. Ez utóbbin 2005 óta indul, legjobb eredményét 2007-ben érte el, akkor a második helyen végzett KTM-mel.


A tavalyi Dakaron kicsit megütötte a fejét. Talán ezért váltott Shercóra?

A Sherco márkát a francia Marc Teisser hívta életre 1998-ban. Egy csapat lelkes szakembert gyűjtött maga köré, hogy trialmotorokat tervezzenek és gyártsanak. A projekt jól sikerült, pár év alatt megalapozták hírnevüket a sportágban, és megnyerték első világbajnoki címüket. Később belekezdtek endurók és supermotók építésébe, természetesen ugyanolyan szigorú elvek alapján. Kínálatukat jelenleg is ez a három kategória teszi ki.


Talán 2010 az áttörés éve lesz a Sherco számára a tereprallyban.

Hazánkban 2005 óta van jelen a márka, de nem igazán tudta megvetni a lábát a magyar piacon. Pedig az importőr sokat tett a sikerért, az általa szponzorált enduro, trial és supermoto versenyzők az elmúlt években több bajnoki címet, és rengeteg dobogós helyezést szereztek a különböző hivatalos országos bajnokságokban.

Tudtad-e?

A 2008-ban nagy dirrel-durral beharangozott, majd ismét hamvába halt magyar motorgyártás üdvöskéje, a Danuvia SupeRetro is nagyjából ugyanazt a Sherco blokkot kapta, mint amivel most versenyeznek a Dakaron, csak nem 450-es, hanem 510-es hengerfejjel.


Kizárólag egyedi megrendelésre készül.
Az új Danuviák bemutató cikkéért katt a képre!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending