Connect with us
just1 mx
Suzuki

Egyéb

Hatalmas bukások a MotoGP és Moto2 versenyeken

Többen újászülettek ma, az ausztriai MotoGP és Moto2 futamon hatalmas bukások voltak. Szerencsére senki nem sérült meg komolyabban, de a látvány nem gyerekeknek való!

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Összevágtunk egy kis részletet a mai MotoGP és Moto2 futamokon történt hatalmas bukások után. Csodával határos módon senki nem sérült meg, de ez csak a szerencsének köszönhető. A spilbergi pálya vonalvezetése nem épp motorosbarát, ahogy a mellékelt bukások is igazolják.

A leghosszabb egyenesben Zarco előzte Morbidellit, és kicsit kisodródott, amiért el kellett vennie a gázból. Ekkor a szerencsételn Morbidelli televerte hátulról, aki semmit sem tehetett az egészről… Innentől elszabadult a két motor és csak centiken múlt, hogy Rossit vagy Vinalest nem fejezte le valamelyik gép amikor a levegőben repült keresztben a pályán.

Zarco mozgásán látszik a bukás után, hogy nem nagyon tudja mi történt, de nem is csoda, hiszen ekkorát még soha nem hibázott. Nem csodálkoznánk rajta, ha emiatt a veszélyen manőver miatt rendesen elbeszélgetne vele valaki. Túl sokszor keveredik ilyen szituációban a francia versenyző.

Rossi nyilatkozott a verseny után:

„Igen, ez… nagyon-nagyon ijesztő volt. Mind a négy versenyzőnek, de nekem és Mavericknek a leginkább. Nagyon szerencsések vagyunk! Imádkoznunk kell ma este, mert ez a helyzet nagyon veszélyes volt. Úgy gondolom, hogy jó az ha agresszív mindenki és megteszi a lehető legjobban azt amiért itt versenyzünk, de nem kell eltúloznunk. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez a sport, nagyon veszélyes. Tiszteletben kell tartania a riválisainkat, különösen olyan pályán, ahol 300km/h sebességgel haladsz.

„Már beszéltünk Zarcóval, azt mondta nekem, hogy nem szándékosan csinálta. Fékezéskor nagyon szélesre ment, és Franco előtt becsukta az ajtót. 300 km/h sebességgel Franconak nem volt lehetősége fékezni.

Centiken múlt, hogy semmi nem találta el Rossit

Centiken múlt, hogy semmi nem találta el Rossit

Maverick mögött voltam, és beléptem a 3. kanyarba, éreztem, hogy érkezik valami jobbról. Azt hittem, hogy ez a helikopter árnyéka, mert néha a pályát keresztezi, de gyorsan kiderült, hogy ez nem az, mert Franco motorja hihetetlen sebességgel megérkezett jobbról. Zarco motorja szintén ugrott Viñales fölött. Nagyon szerencsések vagyunk, de remélem, hogy ezek a fajta balesetek hozzájárulnak a versenyzők jövőbeli viselkedésének javításához. ”

Vinales fölött ugrott át Zarco Ducatija

Vinales fölött ugrott át Zarco Ducatija

Az eseményt kommentálva Morbidelli azt mondta a Sky Italy-nak: “Zarco félgyilkos. Nagyon remélem, hogy ez a hatalmas baleset ráébreszti egy kicsit jobban, hogy egy életünk van nekünk is, mert ez nagyon veszélyes volt nekem, Valentino és Maverick számára.

Sajnálom, mert nem tudtam csinálni semmit, mert amikor féktávra értem, Johann megváltoztatta az ívét és amikor kiment a versenyvonalon, nem tudtam tenni semmit és elkaptam a hátsó kerekét. “

Zarco némi súrlódási égési sérülést szenvedett, és az összecsapásért jelenleg nem ítéltek büntetést. Zarco kitart amellett, hogy nem szándékosan tette és Morbidellivel megbeszélték az esést az orvosi központban, valamint Valentinóval is beszélt 10 percet, ahol elmondhatta mi történt szerinte…

A MotoGP futamot megelőzően a Moto2-ben is volt egy hatalmas esés ennek az egyenesnek az elején. Bastianini motorjának megcsúszott a hátulja amitől High Side elesett. A motor ott maradt a pályán és a szélárnyékból érkező Hafizh Syahrin már nem vette észre és nekiütközött a földön fekvő Kalexnek.

Hafizh Syahrin motorjából ennyi maradt…

Fotók és a videó a Dorna Sports tulajdona

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending