Csatlakozz hozzánk

Blog

Hat dolog, ami mindig legyen egy motorosnál bármerre jár

Ha csak a szomszéd városba, vagy kisebb-nagyobb túrára indulsz, ezeket mindig vidd magaddal!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Kétségtelen, hogy a modern motorkerékpárok sokkal megbízhatóbbak és így ritkán látni lerobbant motort az út szélén manapság, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem üthet be bármikor a sz@r.
És hogy pont veled történjen? Na igen…mindenki ezt hiszi…

Még ha nem is egy új márkás motorkerékpárról van szó, a legtöbb mechanikai meghibásodás elkerülhető rendszeres szervizeléssel, karbantartással, és ellenőrzésekkel. Viszont akármennyire óvatos és szorgalmas vagy ezen a téren ne hidd, hogy a motorkerékpárod vigyázni tud magára, és nem történhet meg, hogy bármikor defektet kapj az utad során, vagy elessél, és ez által letörjön róla valami.

Ha tisztában vagy az alapjavításokkal – és rendelkezésedre áll a megfelelő felszerelés – eldöntheted, hogy kicsit késel, vagy az utazásod itt véget ér. Ne gondoljuk, hogy a biztosításunk ilyenkor segíteni fog.
Választhatsz: 5 perc alatt pántokkal rögzíted a leszakadt külső karosszériaelemet, vagy több órát vársz, hogy segítsen valaki.

Íme hat dolog, amit mindig ajánlott magaddal hordanod:

 • Több szerszám/szerszámkészlet:
  Kézenfekvőnek kéne lennie, de meglepődnél mennyi embernél nincs egy darab sem. Nem kell az egész szerelőműhelyt magadnál tartani csak az alapvető dolgokat, hogy újra megszorítsuk ami esetleg meglazult, vagy el tudjuk végezni a legalapvetőbb javításokat.
 • Defektjavító készlet és mini kompresszor:
  Ha esetleg le kell szedni az abroncsot, akkor a hozzávaló szerszámra is szükséged lesz. Hogy minél gyorsabban menjen, gyakorolhatod a garázs vagy fészer melegében, így rögtön tudni fogod hova nyúlj, és gyorsan, magabiztosan meg tudod oldani a problémát.

 • Gaffer szalag:
  Ez a téphető, vízhatlan szövetbetétes ragasztószalag nagyon praktikus ha például repedt karosszériaelemet kell rögzíteni, mert kitart addig, míg az ember haza nem ér. De akár elszakadt ruhát is megfoltozhatunk vele. Ha ez nincs egy szigszalag is jó segítség.

 • Kábelkötegelő:
  Szintén nagyszerű olyan vészhelyzet esetén, ahol olyan elemeket kell rögzíteni, amit már a csavarok sem tartanak meg.
 • WD40:
  Csavarlazításra, alkatrészek olajozására, szennyeződések eltávolítására és még ezer dologra jó, de még a gumiabroncsot is könnyebben le tudjuk a segítségével cserélni.
 • Egy darab papíron a legfontosabb telefonszámok:
  Családtagok, szerelő, motormentő, mentő, tűzoltó, rendőrség és olyan emberek számai, akik bármikor segítenek ha baj van.

A képekért hálás köszönet olvasóinknak! 🙂

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending