Csatlakozz hozzánk

Hírek

Három magyar Hollandiában

A Tóth-csapat versenyzői (WSSP) mellett Győrfi Alen (SST1000) is húzza a gázt Assenben

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Team Hungary Toth; Adrenalin H-Moto Team

Harmadik állomásához, a hollandiai Assenbe érkezett a Superbike Világbajnokság versenysorozata. Tóthék Supersport részvétele mellett az Adrenalin H-Moto Team versenyzője, Győrfi Alen is megkezdte “működését” az európai versenyek alatt megrendezendő Superstock 1000 kategóriában (lásd keretes írásunkat).

Csütörtök kora reggel landolt a Tóth-csapat az asseni pályától mintegy 250 kilométerre lévő eindhoveni reptéren, ahonnan vonattal mentek tovább. Mindkét fiú számára ismerős a pálya, Imi a GP-ben és a 600-ban, Balázs pedig a Stock 1000-ben „koptatta” már a holland aszfaltcsíkot.

Az első edzésnapon az itthonihoz hasonló, felhős-borús, reggel kifejezetten hideg időjárás várta a mezőnyt. A zord reggel ellenére Tóth Imi ígéretesen kezdte a pénteki napot, egyenletes, lendületes teljesítménnyel a 16. helyen végzett a szabadedzésen. Németh Balázs számára kevésbé indult jól a nap: a blokkjából némi olaj szivárgott, ami valószínűleg a múltkori bukáskor keletkezett repedés következménye. Ennek ellenére a 22. időt motorozta a CBR nyergében.


Imi (jobbra) egyelőre valamivel “jobban érzi” a holland pályát, mint Balázs

A délutáni időmérőre sikerült megszüntetni az olajszivárgást Balázs motorblokkjában, de nem sikerült jelentősen gyorsulnia az időmérőn, sőt csak az utolsó körben tudta letornázni a köridejét 1.43 alá. Balázs elmondása szerint nem jól jött ki számára a „lépés”, nagy volt a tumultus a pályán, szinte egy tiszta kört sem tudott menni.

Imi a délutáni kvalifikáción a 22. időt motorozta, folyamatosan hozta az 1.42 eleji köridőket, amit végül 1.41.863-ra javított. Úgy érzi, több van még benne, szombaton mindenképpen gyorsulni szeretne. Pénteken több gumit is tesztelt, illetve szombatra egy másik blokkot kap.


A magyar versenyzők a köridőket kémlelik

Győrfi Alen a Superstock-mezőnyben

A péntek délelőtti szabadedzést teljesen az ismeretlen pálya megismerésére szánta a csapat és ekkor próbálhatták ki a Pirelli legújabb fejlesztésű abroncsait. Alen a motorral történő összeszokás következő lépcsőjét próbálja megvalósítani, úgy tűnik sikerrel. Az előzetes realitásokat figyelembe véve az elért időeredmény jó alapot jelenthet a folytatásra. A megtett 15 kör nem túl sok, de sikerült alkalmazkodni – ezt bizonyítja a top speed tekintetében elért ötödik hely is.

A délutáni időmérő edzésre a motor átnézése és tisztítása után került sor. Az egész csapat izgatottan várta, hogy mire képes a pilótájuk ebben az igen sűrű és kiegyensúlyozott mezőnyben. Természetesen a céljuk a minél jobb helyezés elérése és a pontszerzés lehet a hétvégén, hisz Alen két év alatt két kategóriát váltva került a világbajnoki mezőnybe. Világbajnoki, hisz ausztrál, argentin és dél-afrikai versenyző is van a 30 fős mezőnyben az európaiakon kívül! Alen most is bizonyította, hogy a csapatvezető miért őt választotta pilótának, hisz a délelőtti tréningen elért időeredményét 1.5 másodperccel sikerült megjavítania és az első időmérőn a 25. helyen intette le a kockás zászló.

“Nagyon boldog vagyok, hogy a viszontagságos 2009-es évemet követően a tavalyi felhozó évem után itt lehetek az SBK Világbajnokságon. Az új motorommal folyamatosan szokok össze, sajnos a versenyeken kell csiszolnom a tudásomat, hisz a motorom késve tudott elkészülni. Cserébe viszont mindent megkaptam bele, amire csak szükségem lehet. Ezt onnan tudom, hogy láttam a többiek motorjait és állíthatom, hogy mi Magyarországon is tudunk eredményes és jó motort összerakni! Nekem kell még rengeteget fejlődnöm, de tudom, hol vannak a lemaradásaim. Ezeket folyamatosan javítani fogom és a szombati nap még szeretnék legalább 1.5-2 másodpercet javítani – akkor teljesen elégedett lennék magammal. Sokat kell még változtatnom és módosítani a vezetéstechnikámon, teljesen másként kell használni ezt az ezres „szörnyet” az eddigi motorjaimhoz képest. Ezért jöttem és kaptam bizalmat a csapattól és a szponzoroktól, ennek meg is fogok felelni!” – nyilatkozta elszántan Alen.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending