Connect with us
Suzuki

Hírek

Harley Fesztivál: régi banda, új modellek

Ezer gyertya lángja mellett emlékezik a 14. Harley-Davidson Open Road Festen a brit blues banda a nemrég elhunyt legendás alapítójára. A H-D fesztiválon várhatóan a most bejelentett két új modellt is láthatják a látogatók

Published

on

hdorf2013
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Hogy mi a hasonlóság az 1969-es, legendás woodstocki fesztivál és a 14. Harley-Davidson Open Road Fest között? A válasz immár nem titok: fellép az idei alsóörsi fesztiválon woodstock egyik sztárbandája, a Ten Years After. A blues zene kimagasló csapata elfogadta az Harley-fesztivál igazgatója, Dobai Attila meghívását – június 6-án este tíztől koncerteznek a nagyszínpadon.

Sajnos a zenekarral kapcsolatban a minap egy nagyon szomorú hír látott napvilágot: 68 éves korában, egy rutin műtét utáni váratlan szövődmény következtében elhunyt Alvin Lee, a Ten Years After alapítója és korábbi legendás gitárosa.

Alvin Lee 2005-ben már saját együttesével fellépett az alsóörsi Harley-Davidson Open Road Festen

„Nagyon mélyen érintett Alvin Lee halálhíre, aki éppen tíz esztendeje lépett ki az általa alapított együttesből. Aki szereti a bluest, az szerette az ő játékát is, nem véletlenül tartották mind a mai napig a világ egyik legjobb gitárosának. Sosem fogom elfelejteni, amikor saját bandájával 2005-ben fellépett itt Alsóörsön, a Harley fesztiválon, és valami elképesztő hangulatot varázsolt gitárjátékával” – fogalmazott Dobai.

Alvin Lee ugyan már 2003-ban elhagyta Ten Years Aftert, de még a mai napig is az ő nevéhez kötik az együttest, így nem csoda, hogy akik tudtak a legendás csapat fellépéséről az idei fesztiválon, aggódva telefonáltak, hogy akkor most mi lesz, így miként jön a sztárbanda Alsóörsre.

Ten Years After: Woodstock után, Alsóörs előtt

“Mindenkit megnyugtatok, a zenekar a jelenlegi felállásban ott lesz és fellép Alsóörsön, és ezer gyertya lángja mellett fogunk közösen megemlékezni a legendás gitárosról” – mondta Dobai Attila fesztiváligazgató.

A hangulatos Balaton parti bulin minden bizonnyal az amerikai gyártó két új, tavasszal bemutatandó modellje is ki lesz állítva. Ezek egyike, a Softail Breakout (a kezdőképen), egy retro dragbike-stílusú vas, a másik pedig a korlátozott darabszámú Dyna Street Bob SE (lent), amely a „csimpaszkodós-kormányos” bobber stílus legújabb képviselője lesz.

H-D Dyna Street Bob Special Edition

Forrás: H-D

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending