Csatlakozz hozzánk

Hírek

Harley-Davidson 2010

Az amerikaiak voltak a legaktívabbak Tokióban. Egy híján 20 új modelljét mutatta be a H-D.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Harley-Davidsonnál kicsit túlzásba estek, amikor a 41. Tokyo Motor Show-ra készülődtek. A gyengécske hazai, és a még gyengébb európai felhozatal mellett nekik jutott a túlbuzgó, stréber tanuló szerepe. Összesen tizenkilenc új, vagy optikailag felfrissített modellt mutattak be. Nagy szám ez annak ellenére is, hogy tudjuk, a Harley-nál minden néhány alaptípusra épül, ezekből születnek meg – némi átalakítással, a kiegészítők cserélgetésével, valamint speciális fényezéssel – az új típusok.

 

A Harley standjának sztárja, kétség kívül a csúcsmodell a hangzatos nevű FLHTCUSE5, vagyis az Ultra Classic Electra Glide custom változata (CVO). A korlátozott darabszámban készülő luxuscirkálóba mindent beleépítenek, amit a raktárban találnak, a GPS-től elkezdve a fűthető üléseken át egészen a csodálatos hangú hifi berendezésig. A 1800 cm3-es, nagyobb teljesítményre hangolt blokk mellé különleges, lángnyelvekkel díszített fényezés jár.

Műszaki adatok:
Motor: Léghűtéses, Screamin’ Eagle Twin Cam 110
Hengerűrtartalom: 1803 cm3
Maximális forgatónyomaték: 151 Nm (3500-as fordulaton)
Tengelytáv: 1635 mm
Száraz tömeg: 407 kg
Üzemanyagtank térfogata: 22,7 l

 

Csupán frissítésen esett át egy másik CVO modell, az FXDFSE2. A előző évjárathoz képest a legjelentősebb változtatás az osztott ülés bevezetése, amit a 2010-es Fat Bobon speciális bőrrel vonnak be. A fényezés természetesen más, a többi fejlesztés tényleg csak olyan apróságban mutatkozik meg, mint a ledes hátsó lámpa, vagy az új műszerfal.

Műszaki adatok:
Motor: Léghűtéses, Screamin’ Eagle Twin Cam 110
Hengerűrtartalom: 1803 cm3
Maximális forgatónyomaték: 135 Nm (4000-as fordulaton)
Tengelytáv: 1615 mm
Száraz tömeg: 315 kg
Üzemanyagtank térfogata: 18,8 l

 

A harmadik, ugyancsak említést érdemlő modell egy – mostanában egyre ritkábban látható – valódi chopper. Mivel ebben a szegmensben a trendet továbbra is a Harley diktálja, ezért a Dyna Wide Glide nagy sikerre számíthat. Az FXDWG letisztult formáival, ültetett futóművével, alacsony nyergével, valamint Tommy Gun kipufogó-gyűjtőcsövével kategóriája egyik legszebb széria motorja. Érdekesség az indexbe épített hátsó lámpa, és az oldalra szerelt rendszám, utóbbi sajnos az európai homologizáció miatt nálunk a szokott helyen lesz rögzítve.

Műszaki adatok:
Motor: Léghűtéses, Twin Cam 96
Hengerűrtartalom: 1584 cm3
Maximális forgatónyomaték: 126 Nm (3500-as fordulaton)
Tengelytáv: 1715 mm
Száraz tömeg: 295 kg
Üzemanyagtank térfogata: 17,3 l

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending