Connect with us
Suzuki

Hírek

Hangtalan praktika a Suzukitól

Kivehető akksis elektromos robogót indít útjára a Suzuki, e-Let`s néven

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: Suzuki

A Suzuki piacra dobja az e-Let’s elektromos robogót, amit kivehető akkumulátor tesz még praktikusabbá, miközben a gyártó állítása szerint az 50 köbcentiméteres robogókra jellemző kényelem megmarad.

Az e-Let’s-szel a Suzuki olyan villamos hajtású robogót fejlesztett ki, amely halk, kis rezgésű és nem bocsát ki káros anyagot. A mérnökök célja az volt, hogy olyan elektromos kismotort tervezzenek, amelyre a benzinmotoros robogók használói habozás nélkül áttérhetnek.

A barátságossága miatt kedvelt Let’s4 Basket modellen alapuló ötvenes e-Let’s fő jellemzői a kerékbe épített nagy teljesítményű motor, a fékezőerő visszatáplálása és a lítiumion-akkumulátor. A villanymopedekre jellemző egyenletes gyorsulás és fürgeség mellett a jármű menetkész tömegét – a töltő súlyát nem számítva – két kilogrammal sikerült csökkenteni a Let’s4 Basket tömegéhez képest.

A Li-ion-akkumulátort – amelyben ún. Battery Management Unit (BMU) figyeli a töltöttség szintjét – az utántöltéshez le lehet választani a motorról. A Japánban szokványos 100 voltos hálózatról töltve az egyszeri feltöltés mintegy négy órát vesz igénybe, amivel nagyjából 30 kilométert lehet motorozni (30 km/óra sebességet és sík terepet feltételezve).


Az e-Let’s piaci bevezetésére 2012. január 9-ével kerül sor Japánban

Az ülés alatt elhelyezett tartórekeszben elfér a töltőberendezés vagy a tartalék akkumulátor, így az e-Let’s nem csak otthon tölthető kényelmesen. A hatótávolság – és vele együtt a felhasználás köre – a feltöltött tartalék akkumulátorral kiterjeszthető. Az e-Let’s alapmodelljéhez akkumulátor és töltő jár, az e-Let’s W modellhez ezenfelül tartalék akksi is.

A „kibocsátásmentes jövő” megteremtésének reményében a Suzuki a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésén dolgozik következő generációs (elektromos és üzemanyagcellás) járművei esetében, mint amilyen a Tokióban bemutatott e-Let’s is.


Az e-Let’s W modellhez tartalék akkumlátor is jár, amivel növelhető a hatótávolság

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending