Csatlakozz hozzánk

Műhely

Hangolható kipufogó – jó ötlet?!

Kérdezz-felelünk: megéri egy hangolható sportdobot szerezni a cruiserre?

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Újabb kipufogó-kérdés érkezett szerkesztőségünkbe, újabb tuning-szándéktól vezérelve. És mi újra Kmetty Ágostont, az AGO Motors vezetőjét kértük meg, hogy tapasztalatai szerint válaszoljon Olvasónknak. Hogyha Te is kérdeznél tőle vagy tőlünk, akkor leveledet küldd a kerdezzfelelunk@tesztmotor.hu címre!

Sziasztok!

Egészen röviden szeretném körülírni, feldobni  a témá(ma)t.

Egy 2007-es Suzuki Intruder C800-as tulajdonosa volnék, és már kisebb változtatást eszközöltem a kidörgőmön. Kifurkáltam hátul a kimeneti nyílás környékét, kb. 12-es fúróval.

A kipufogónkénti néhány furat kicsit öblösebb hangot eredményezett, de nem régen felfigyeltem egy másfajta megoldásra. Ez pedig az, amikor mi magunk változtathatjuk a motorunk hangját, akkor amikor szeretnénk. Egy külföldi gyártó (Dr Jekill & Mr Hyde) készít ilyen megoldást.

Ezzel kapcsolatos ötletek, hozzászólások és a (pozitív, negatív) vélemények érdekelnének.

Köszönöm!

Üdv.: cruiserrob

Kedves Cruiserrob!

Pár szó mielőtt a konkrét kérdésre válaszolnék.

Mivel a gyártók sorozatban gyártják a motorokat, így nincs igazán “lehetőségük” – megdrágítva a gyártási költségeket – minden motort megfelelően beállítani. A környezeti tényezőkről (pl.: üzemanyag minősége, stb.) nem is beszélve.
Sajnos a motorok alap állapotban sem “tökéletesek”, így bármely módosítás tovább rontja a helyzetet (sportlégszűrő, kipufogó módosítása, stb..)

A hangolható kipufogók “jópofák”, de ezekhez aztán végképp nem lehet a motorokat beállítani. Ha valaki egy jó motort akar, akkor minden átalakítást megcsinál és utána beállíttatja hozzá a motort. Ha valakit annyira nem érdekel ez az egész, akkor csak húzza a gázt.. 🙂

Üdv.:

AGO Motors

1097 Budapest, Illatos út 9.
Tel.: 20-44-44-AGO
E-mail: info@agomotors.hu
Web: www.agomotors.hu

C800C: klasszikus formák, hatalmas kormány és sárvédők, kéttónusú fényezés és sok króm


A hangolható sportdob az autóknál már régebben elterjedt, motoron még nem divat annyira

Comments

comments

Trending