Csatlakozz hozzánk

Hamarosan: Ducati Streetfighter 848

Utcai harcos kisebb blokkal, egyszerűbb futóművel és fékekkel.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Nemrég már beszámoltunk arról, hogy a Ducati a Streetfighter sorozat megújítását tervezi. Most megérkezett az első bizonyíték: egy kémfotó Bolognából, amelyen minden valószínűség szerint a Streetfighter 848 látható.

A Ducati számos újdonsággal készül a 2012-es szezonra, a sok pletyka közül kettő tűnik teljesen megalapozottnak: az egyik az új superbike, a 1199 érkezése, a másik pedig a Streetfighter sorozat átdolgozása.

Utóbbi modell esetében a nagy hír az, hogy az olaszok készítenek egy olcsóbb változatot, amelybe a 848 Evo blokkja kerül majd. A szokásoknak megfelelően valószínűleg áthangolják a sportmodellből érkező kéthengerest, így az eredeti 140 helyett 125-130 lóerőre és teltebb nyomatékgörbére számíthatunk.

A Streetfighter 848 vélhetően nem csak az erőforrás tekintetében tér majd el nagyobb testvérétől. A kémfotón tisztán látható, hogy a hátsó kerékagyban 6 helyett csak 5 rögzítőcsavar kapott helyet, akárcsak a 848 Evo és a Monster 1100 Evo esetében. A hírek szerint a radiális, de nem monoblock Brembo féknyergek és a Marzocchi fordított teleszkópok szintén a nagy Monsterről érkeznek, az olcsóbb alkatrészek jótékony hatással lesznek a modell árára. További újdonság, hogy a Streetfighter 848 sárga fényezéssel is kapható lesz – a 1098-as csak piros, fekete és fehér színben rendelhető.

A hírek szerint a Ducati a nagy Streetfightert is átdolgozza, méghozzá 1198-assá. A típusjelzés némileg megtévesztő, az új gépbe ugyanis nem a kifutó 1198-as superbike blokkja, hanem annak módosított változata, a Multistradából és a Diavelből ismert, rendkívül nyomatékos Testastretta 11° kerül.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending