Connect with us
just1 mx
Suzuki

Egyéb

Hamarosan jön a legkisebb igazi Kawasaki Ninja, a ZX-25?

Egyenesen Japánból érkezett a legfrissebb pletyka, miszerint készülőben van egy pörgős, négyhengeres, a kilencvenes éveket felidéző Kawasaki Ninja ZX-25

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Sajnos egyelőre még nem tudunk sok képpel szolgálni csupán egy számítógépes dizájnnal, de ennek ellensúlyozására rengeteg technikai részletünk van.

Az erőforrás egy 250 köbcentis, négyhengeres blokk hírében áll, ami akár 60 (!) lóerőt is tudhat, ez azért számít soknak, mert a jelenleg szériában futó Ninja 400-as nagyjából 15 lóval kevesebbet tud.
Ilyenkor sokakban felmerül a kérdés, hogy ezt mégis hogy?
A válasz viszont baromi egyszerű: 20.000-es fordulattal.
Láttunk már ilyet a Hondától, igaz nagyjából 20 éve, a Honda CBR 250RR MC22 formájában. 

A Kawasaki következő “kis” dobása?

Ha tovább nézegetjük a dizájn-rajzot, elég “prémium” megjelenése van a kis Ninjának, erősen hajaz a H2-es nagytesóra, persze még nagyon korán van ahhoz, hogy végleges dizájnról beszélhessünk. A lényeg viszont továbbra is a blokk, mivel a kis köbcentis, végtelenségig forgó erőműveknek elvileg már régen leáldozott, hiszen ebben a kis hengerűrtartalmú kategóriában manapság a minél kevesebb hengerszám a nyerő megoldás.

Ennek oka is van, mivel nem mindenkinek van kedve minden egyes alkalommal végigforgatni egy kis blokkot, csakhogy tartani tudja a városi forgalmat. Ha csak a kis CBR250RR-t nézzük, annak a csúcsnyomatéka 23.5 Nm-nél megállt, míg a sorkettes Ninja 400-as azért legalább 37 Nm-t tud, de az is csak a felső fordulatszámtartományban megy igazán. 

Akár a H2, egy erős koplalás után

Jelenleg ködös még a ZX-25 fogyasztói ára is. Ha megjelenésében hasonló lesz mint a H2, akkor feltehetőleg árában sem fog az olcsóbbak közé tartozni. Ez pedig felveti azt a kérdést, hogy mégis ki fog egy nagyobb összeget kifizetni egy “prémium” 250-es motorért, ami nem is fog annyira hasítani?
Akkor már inkább egy KTM RC390, teljesen jogosan…

Kivéve, ha meg meri azt lépni a Kawa, hogy a H2 mintájára, ezt a kis szépséget is megajándékozza egy kompresszorral, mert onnantól kezdve egészen más a hölgy fekvése, nyomatékból se lenne akkora hiány. Szóval várjuk ki a végét, mert még valami egészen jó dolog is kisülhet ebből!

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending