Connect with us
Suzuki

Hírek

Halld meg a veszélyt: Hallgató készülék, amely a motoros biztonságának növelését szolgálja

A hang fontos szerepet játszik abban, hogyan érzékeli a környezetét, amikor motorkerékpárral közlekedik, de a sisakok és a füldugók korlátozzák az összegyűjthető információ mennyiségét. Ez most megváltozhat.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A Resonar technológiai cég kifejlesztett egy úgynevezett denevér 8D hallási technológiát, amely nem felerősíti vagy módosítja a környező hangokat, hanem arra törekszik, hogy helyreállítsa a természetes hallás képességét. 

A cég tulajdonosa, Michel Wehe így nyilatkozott: A védelmi fejlesztések és a technológiai fejlődés felé irányuló globális versenyfutásunk során úgy tűnik, megfeledkeztünk az egyik legalapvetőbb érzékszervünkről.”

Resonar bat 8D fekete színben

 

A technológia egy olyan eszközben található, amely utólag felszerelhető bármilyen zárt, vagy felnyitható sisakra, és továbbra is korlátozza a túlzott decibeleket, miközben helyreállítja a sisak által létrehozott úgynevezett „süket foltok” tudatosságát.

A vakfoltokhoz hasonlóan a Resonar szerint ezek a süket foltok kívül esnek a motoros látóterén, de amikor helyreállítják őket, lehetővé teszik az agy számára, hogy kerekebb képet készítsen a környezetről, és nagyobb pontossággal határozza meg az elhaladó járművek irányát és távolságát.

Ezenkívül a denevér 8D eszköz növeli a versenyzők „propriocepcióját” – ez az agy azon képessége, hogy kombinálja a hallási és vizuális jeleket, hogy tudatosítsa a test helyzetét és haladási irányát más hallási információkkal összefüggésben.

Megoldások a természetből

Resonal bat 8D sisakra szerelve

A cég a természet és a természetben élőkön folytatott kutatást, hogy a fül külső részének, a fülkagylónak nevezett aspektusait reprodukálja a hangok csatornázására.

A Resonar bat 8D technológia másik jellemzője az akusztikus szűrők és anyagok sora, amelyek segítenek szabályozni a szélturbulenciát akár 80 kilométer/órás sebességig. Állítólag ez lehetővé teszi a motoros számára, hogy a perifériás fenyegetések által keltett konkrét hangokra összpontosítson.

Belsőleg a természetből származó inspiráció egy akusztikus csatornák szabadalmaztatott készletével és egy kúp alakú jelátalakítóval folytatódik, amely az emberi hallórendszer belső füléhez hasonlít.

Resonar denevér 8D egység

A strapabírónak, tartósnak és vízállónak tervezett Resonar készülék a hangokat közvetlenül a sisak héján keresztül egy csatornán keresztül viszi a fülbe, ahol ismét hallható – ahelyett, hogy tompítanák vagy törölnék.

A cég hozzáteszi, hogy ez egy akkumulátor nélküli, vezeték nélküli eszköz, amelyen minden sisak egy bal és egy jobb oldali bat 8D egység szükséges a megfelelő működéshez. Azt mondják, közúton is használhatják a kerékpárosok, vagy a pályán a motorosok.

A Resonar társalapítója, Felipe Morales, akusztikai mérnök késztette a technológia feltalálását, miután 2014-ben egy elkerülhető ütközés során elveszítette barátját.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending