Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ha holnapra motorozást terveztetek, akkor nézzétek meg mi van a forgalmiba írva!

Csak 5-ös vagy jobb besorolású gépjárművek közlekedhetnek szmogriadó esetén! Tehát ne ülj motorra még akkor sem, ha muszáj lenne. 150.000Ft a büntetés!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Mivel a motorok nagyon kevés tudja ezt, ezért ne ülj motorra amíg a szmogriadó tart, vagy tanulmányozd mindenképp a forgalmidban lévő adatokat!
Mondjuk az jó, hogy mivel úgysem nagy öröm a motorozás ilyenkor, legalább a motoros futárok nem fognak fázni a héten amíg a szmog az úr Budapesten.

A főváros közleménye szerint a korlátozás minden nap 6 órától 22 óráig tart, de nem terjed ki ezekre a bizonyos területekre:

  • az M0-as Budapest közigazgatási területén áthaladó szakaszai,
  • Budapest közigazgatási határa-Nagykovácsi út-Szépjuhászné útja-Budakeszi út-Budapest közigazgatási határa, továbbá Budapest közigazgatási határa-Nagykovácsi út-Nagyrét utca-Máriaremetei út-Hidegkúti út-Budapest közigazgatási határa (Nagykovácsi és Remeteszőlős lakosainak átmenő gépjárműforgalma biztosítása érdekében).

A korlátozás betartását a rendőrség ellenőrzi, és annak megszegőivel szemben 150 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki. A szmogriadó nem lép életbe, ha a vasárnapi mérési eredmények azt mutatják, hogy javul a budapesti levegőminőség. Ez azonban csak a vasárnapi mérési eredmények hétfő hajnali értékelése alapján fog kiderülni, akkor is figyelembe véve az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) friss előrejelzéseit – áll a főváros közleményében.

Az éjjeli előrejelzése szerint vasárnap nem valószínű a levegő minőségének kedvező változása. Keddtől némi javulás várható ugyan, a hét közepén pedig tovább csökkenhet a levegő szennyezettsége, de a hét második felében megint nagyon magas szennyezőanyag-koncentrációk várhatók. Így fest a hazai légszennyezettség az időkép.hu térképén.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending