Connect with us
Suzuki

Hírek

Ha Rossi úgy döntene, csapatának garantáltan lenne helye a MotoGP-ben

Idén már nem csak a Moto2-ben, hanem a Moto3-ban is képviseltetik magukat a Doki versenyzői

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A Sky által támogatott VR46 Racing -Rossi által kinevelt versenyzők- idén felfele ugrottak egy kategóriát a GP-ben. Pletyka szinten felröppent már a lehetőség, hogy király szinten is indulnának, de eddig még cáfolták ezeket a híreket. Erre csak akkor kerülhetne sor, ha az olasz kilencszeres világbajnok visszavonulna. Rossit viszont 2018 végéig köti a szerződése a Yamahához.

 


A királykategória rajtrácsára a jelenleg érvényes szabályok szerint maximum 24 motor állhat fel, viszont a Dorna elnöke úgy gondolja, hogy kivételt tennének ha Valentino Rossi versenyzői miatt meg kéne növelni ezt a számot.
Idén azért vannak csak 23-an mint állandó versenyzők, hátha Lucio Cecchinello ismét két motorost versenyeztetne.
Carmelo Ezpeleta szerint, simán kivételt tennének ha Rossi csapata csatlakozna a királykategóriába, s mivel a Doki hatalmas népszerűségnek örvend, a többi alakulat is beleegyezne ebbe.

„Mindannyian szeretnénk hogy Valentino aktív résztvevője maradjon a bajnokságnak.”  – nyilatkozta a Dorna elnöke. „Hogy végül lesz-e csapata? Ha akarja, lesz. Nem fogunk több helyet kiadni a rajtrácson, kivéve, ha Valentino kéri ezt tőlünk. Ha szeretne, lehetőséget kap rá, hogy a MotoGP-ben csapatot indíthasson, biztos hogy a többi alakulat is áldását adja rá. Egy dolog kell ehhez, HOGY AKARJA! Márpedig miért ne akarná? Hiszen mért versenyez még mindig…? Mert jól érzi magát és imádja!”

Az nem kétséges, hogy Rossi hatalmas reklámot csinált és nagy bevételt hozott eddig a GP-nek, hiszen neki van a legnagyobb rajongói tábora, igazi egyéniség, ikon. Nem véletlenül változtatnának, és alkalmazkodnának ha úgy alakulna… :)

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending