Connect with us
just1 mx
Suzuki

Blog

Ha egy varázslónő varázsol, abból motor készül

Feledkezz a művészetbe. Kóstold meg, hagyd, hogy a nyelveden kibontakozzanak az ízek, majd merülj el az általa kiváltott érzésekbe. Na hogy ízlik?

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Mindenki tehetséges valamiben. Van, ki bútorokat készít. Van, ki gyorsan fut, erősen kormányoz, jól bánik az állatokkal, vagy szép házakat épít. Az élet csupa alkotás és szépség. Csak találd meg önmagadban.

Nagy Mariannban sok minden rejlik. Fotóiban az ő szemén átélt világba pillanthatunk, rajzai pedig hihetetlen történeteket mesélnek. Hallani fogod, ha van rá füled.

A még csak 29 éves Budaörsön élő nő a motorok nagy szerelmese.
Nem csak megüli a vasat és telerakja kilométerekkel saját motorját, de élvezettel rajzolja is őket.
Ehhez neki nem kellett külön művészeti iskolába járni, az iskolai rajzszak után önmagát képezte saját stílusára.

Egy rajz elkészítése több dologtól függ: függ a rajz nagyságától, hogy mennyire aprólékos, a kidolgozástól, árnyalatoktól, tónusgazdaságtól. Függ a hangulatomtól is, hogy hogyan érzem magam, van hogy szárnyalok, van hogy döcög a munka. Ilyenkor jobb félretenni, s hagyni hadd pihenjen, érjen a lelkemben tovább.”

Kinek készülnek? – “Önmagamnak, barátoknak, megrendelőknek. Fényképről dolgozom, s fejből hozzáegészítek. Szeretem a harmonikus képeket kevés színnel, s addig dolgozom egy motoron, addig javítom, míg azt nem érzem: megszületett. Azt mindenképpen tudni kell, hogy egy rajz nem egy nap alatt készül el, viszont minden nap több órányi munka lapul benne.”

“Rajzolás közben zenét hallgatok és teljesen átadom magam a flow-élménynek.”

Ez az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől örömmel töltődik fel, s abban teljesen feloldódik, minden más eltörpül mellette, és csupán magáért a tevékenységért akarja folytatni a dolgot.
A flow-élmény egy teljesen összpontosult, a motivációt a maximumig fokozó élmény, melynek során az ember képes teljesen egy dologra figyelni, és megfelelően átélni saját érzelmeit a legjobb teljesítmény végett. Ilyenkor megszűnik a kontroll, s azáltal, hogy az adott pillanat tökéletességére törekszik, az időérzék teljesen elvész.
Olyan, mintha a művész így szabadulna ki az idő rabságából.
Egyik legbiztosabb jele, hogy ösztönösen, akár kitörő örömöt érzünk, miközben egy adott feladatot oldunk meg, de a flow-t úgy is le szokták írni, mint egy lebegést, amikor csak az adott feladatra fókuszálunk.

Ha a rajz elkészül, izgatott örömmel várom a visszaigazolást.
Én ettől érzem magam teljesnek. Imádom csinálni.”

Egy kis ízelítő Mariann megvásárolható bögréiből, és matricából:

Megvásárolhatod őket az MN ART facebook oldalon, vagy a weboldalán!

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending